Aktier: Sænket anbefaling til Genmab i ventet roligt marked

Det peger mod en stille start på ugen for det danske aktiemarked, hvor der fra morgenstunden har været meget stille blandt selskaberne på fondsbørsen, når der ses bort fra en sænket anbefaling til Genmab.

Læs mere
Fold sammen

På grund af det generelt nyhedsfattige øjebliksbillede ser andet kvartal ud til at begynde med en afdæmpet udvikling for aktiemarkederne i Europa mandag morgen, hvor impulserne fra udlandet peger på en relativt flad åbning for de toneangivende indeks.

Det følger, efter at det danske aktiemarked målt på eliteindekset C20 Cap fredag lukkede 0,2 pct. højere til 1080,36.

- Der var stort set ingen bevægelser på de finansielle markeder over dagen fredag i Europa, og obligationsrenterne lå fladt hele dagen. Aktierne satte ind med en slutspurt i den sene handel og endte pænt i plus. De amerikanske aktier og obligationsrenter faldt fredag, mens de asiatiske aktier her til morgen ligger i plus, skriver Handelsbanken i en morgenkommentar.

Med overgangen til april er det officielt slut med regnskaberne for fjerde kvartal herhjemme, men allerede i slutningen af denne uge vil der være nye tal at tage stilling til fra Chr. Hansen (december-februar) og Tryg (januar-marts). De to selskaber sluttede fredag med stigninger på henholdsvis 2,1 pct. til 447,60 kr. og 0,3 pct. til 126,50 kr.

SÆNKET ANBEFALING TIL GENMAB

Blandt elitevirksomhederne skal Genmab forsøge at rejse sig oven på fredagens fald på 5,0 pct. til 1343 kr., der blev udløst af, at biotekselskabet og partneren Janssen dropper at udvikle kræftmidlet Darzalex som solobehandling i lymfekræftformen non-Hodgkin lymfom (NHL).

Efterfølgende har Handelsbanken sænket sin anbefaling Genmab-aktien til "reducer" fra tidligere "akkumuler", mens kursmålet er skruet ned til 1407 kr. fra 1516 kr.

Inden for medicinalsektoren vurderer Novo Nordisks bestyrelsesformand, Göran Ando, at vægttabsmidler i løbet af fem til ti år vil udgøre en væsentlig del af Novos forretning. Det siger han ifølge Bloomberg News i et interview med den svenske avis Dagens Industri. Novo Nordisk gik fredag frem med 1,3 pct. til 239,50 kr.

Uden for eliteselskabet har biotekselskabet Veloxis, som steg 1,0 pct. til 1,06 kr., indgået en partneraftale med Taiba Healthcare for en række markeder i Mellemøsten og Nordafrika. Veloxis modtager som led i aftalen en forudbetaling, ligesom der er aftalt salgsmilepæle baseret på visse salgsmål, oplyser selskabet i en meddelelse uden at gå i yderligere detaljer.

Desuden bliver Banknordik, der faldt 0,4 pct. til 139,50 kr., mandag handlet uden retten til det ekstraordinært store udbytte på 30 kr. per aktie.