Aktier: Så godt som uændret inden vigtig jobrapport

De amerikanske aktier lukkede stort set uændrede på Wall Street torsdag, hvor en næsten tom nøgletalskalender overlod markedet til de blafrende signaler, som er blevet normen fra Det Hvide Hus og den ny politiske administration.

Foto: BRENDAN MCDERMID. S&P 500-indekset sluttede torsdag med en lille gevinst på under 0,1 pct. l 2280,85. Det industritunge Dow Jones-indeks blev presset marginalt tilbage til 19.884,91, mens Nasdaq-papirerne faldt godt 0,1 pct. til 5636,20.
Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset sluttede torsdag med en lille gevinst på under 0,1 pct. l 2280,85. Det industritunge Dow Jones-indeks blev presset marginalt tilbage til 19.884,91, mens Nasdaq-papirerne faldt godt 0,1 pct. til 5636,20.

Bekymringer om handelsaftalerne med Canada og Mexico, sammenholdt med at investorerne i stigende grad er på vagt over for konsekvenserne af den ny præsidents kommentarer, øgede bekymringerne.

- Markedet har kun prissat de potentielt gode politikker som skattelettelser. Nu ser vi de potentielt protektionistiske og populistiske tendenser overtage dagsordenen. Det kan blive dårligt for verdensøkonomien, og det er derfor, at markederne træder et skridt tilbage, siger investeringsstrateg Arian Vojdani fra MV Financial i Maryland til Reuters.

Torsdagens eneste økonomiske nøgletal var de ugentlige data for nye ledige, hvor 246.000 meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News var der ventet 250.000 nye ledige.

Fredag kommer den vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport, hvor jobskabelsen og ikke mindst lønningerne er i centrum for investorernes bevågenhed.

Fredag morgen er børserne i Asien uensartede, blandt andet fordi de kinesiske børser skal indhente den internationale udvikling efter en uges nytårsfejring. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med kursfald på 0,1-0,2 pct.

BALANCE I S&P 500

Der var balance i S&P 500 hvor et fald i telesektoren på 13 pct. blev opvejet af en stigning i ejendomsselskaberne på 1,3 pct.

I det hele taget var de defensive aktier i den positive vægtskål, mens de mere aktie aktiviteter som finans- og råvaresegmeentet lå med en negativ vægt.

Medicinalgiganten Merck & Co. var på banen med regnskab for fjerde kvartal inden åbningen på aktiemarkedet. Selskabet landede et ordinært overskud helt på linje med forventningerne, men de positive vinde, der blæste om hele medicinalsektoren på grund af branchens defensive status, fik sendt aktien 3,4 pct. højere.

Tøjkoncernen Ralph Lauren måtte melde om forventet faldende omsætning i næste kvartal. Samtidig meddelte topchefen, Stefan Larsson, der har en fortid hos den svenske tøjmastodont H&M, at han forlader virksomheden i foråret. Hans opfattelse af, hvordan de kreative og kundeorienterede dele af virksomheden skal udvikles, deles ikke af den øvrige ledelses, og aktien dykkede efterfølgende 12,3 pct.

E-handelsgiganten Amazon fremlagde et godt regnskab for fjerde kvartal i 2016 efter børstid. Men de forventede resultater i første kvartal skuffede i forhold til analytikernes estimater, idet Amazon vil bruge store summer på investeringer. Det faldt ikke i investorerne smag, og aktien faldt 4,2 pct. i eftermarkedet.