Aktier: Rygter om fyringsrunde sendte Deutsche Bank op

Planer om skære omkring hver fjerde stilling sendte Deutsche Bank-aktien op på det europæiske aktiemarked mandag, hvor investorerne ellers holdt sig på måtten frem mod rentemødet i den amerikanske centralbank senere på ugen.

Deutsche Bank vil ifølge Reuters skære omkring 23.000 stillinger. Det skal konkret ske ved afskedigelser på teknologiområdet og ved et frasalg af Deutsche Postbank, som beskæftiger omkring 15.000 personer.

Planerne blev ikke bekræftet af den tyske storbank inden børslukketid, men investorerne tog umiddelbart godt imod rygterne, da aktien steg 0,6 pct. efter tidligere at have ligget i negativt terræn.

Derimod var der generelt set fald på de europæiske aktiemarkeder. Det brede, fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede 0,4 pct. lavere i mandagens handel, hvor der både var fald i Frankrig og Storbritannien. Derimod var Deutsche Bank med til at sikre plus i det tyske DAX-indeks.

Blandt de øvrige selskaber var der pæn fremgang til det franske tv-selskab Television Francaise. Ifølge avisen Le Journal du Dimanche dropper den franske regering planer om at indføre reklamer om aftenen på statsejet tv, da de vil gå ud over andre medier. Television Francaise-aktien steg 6,5 pct.

Fremgang var der også til finske Nokia, der mandag fik godkendt sit køb af franske Alcatel-Lucent af den amerikanske myndighed Committee on Foreign Investment in United States. Det følger en tidligere godkendelse fra det amerikanske justitsministerium.

Nokia, der har betalt 15,6 mia. euro for Alcatel-Lucent, steg 2 pct. på børsen i Helsinki.