Aktier: Royal Unibrew står for festen i stille marked

Mens eliteaktierne holder sig i stilfærdigt grønt med en indeksstigning på 0,4 pct., er der anderledes fest og farver i Royal Unibrews fondskode, hvor handlerne fejrer bryggeriets kvartalsregnskab med et kursløft, der torsdag middag når 10,25 pct. til 303,40 kr.

Læs mere
Fold sammen

Og det er måske lige en tand for fornøjeligt, mener chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink.

- Det virker umiddelbart som for meget. Jeg synes ikke, at der er noget i regnskabet, der retfærdiggør, at den skal over 10 pct. op.

- Men vi har set det før, at når du kommer med et resultat, der leverer bare lidt mere end ventet, så er reaktionen pænt voldsom for tiden, bemærker Mads Zink.

Bryggeriet kom med regnskab for tredje kvartal sent onsdag aften, og selv om det finske marked var udfordrende, og ølsalget i Nordeuropa blev ramt af dårligt vejr, så formåede bryggeriet alligevel at slå egne forventninger til udviklingen i tredje kvartal.

Derfor opjusteres helårsprognosen, og også målsætningen for driftsmarginen på mellemlangt sigt skrues i vejret til 15 pct. fra tidligere 14 pct.

- Der var både et par positive ting - Pepsico-samarbejdet, og der var et par negative ting - blandt andet det finske marked, så der var et lidt blandet resultat, og jeg tror ikke, at der var mange, der havde set aktien stige 10 pct. på det resultat, noterer Mads Zink.

Royal Unibrew skal fra starten af det nye år producere, sælge og distribuere læskedrikke som Pepsi, Pepsi Max og Mirinda i Letland, Litauen og Estland.

Også Nordea har blikket rettet mod samarbejdet med Pepsico. Her kvitteres der for regnskabet med opjustering af kursmålet til 330 kr. fra 315 kr.

For eliteaktierne er nyhedsstrømmen spinkel, og der er ikke umiddelbart selskabsspecifikke forklaringer på placeringerne i C20-indeksets top og bund.

- Der er meget få, der skiller sig ud, konstaterer Mads Zink fra Danske Bank.

FLSmidth-aktien taber 1,4 pct. til 257,50 kr. til nogen forundring for Mads Zink, der konstaterer, at aktien i den finske rival Metso ligger et par pct. højere i overensstemmelse med stigende kurser for de europæiske råvareselskaber.

- Alt andet lige burde FLSmidth følge med, funderer Mads Zink.

I toppen af C20 Cap ligger Genmab med en stigning på 2,2 pct. til 878,50 kr. og GN Store Nord med en stigning på 1,9 pct. til 128,40 kr.

Mads Zink lægger vægt på, at aktien faldt godt tilbage i onsdagens aktiemarked - 3,8 pct.

- Det, du ser i dag, er blot et "rebound" på det fald, den fik i går, mener han.

Danske Bank-aktien falder 0,6 pct. til 185,40 kr., mens bankaktierne generelt ligger i plus ude i Europa. Faldet er ifølge Mads Zink "flowbaseret" baseret på udenlandsk salg af aktien i morgentimerne.

Carlsberg har fået løftet sit kursmål til 533 kr. fra 456 kr. hos den amerikanske storbank Goldman Sachs, der dog samtidig fastholder den negative anbefaling "sælg", fremgår det af data fra Bloomberg News. Den store bryggeriaktie stiger 0,4 pct. til 591,50 kr.

- Carlsberg er på roadshow i denne tid. I dag er de i Paris, og i morgen er det Stockholm, der står for skud. Og det kan give interesse om aktien, bemærker Torben Høyer, chefaktierådgiver i Nordea.

Goldman Sachs har også set nærmere på ingredienskoncernen Chr. Hansen, der stiger 0,1 pct. til 438,20 kr. Storbanken løfter kursmålet for Chr. Hansen til 414 kr. fra 362 kr. Her hedder anbefalingen uændret "neutral".

Også Novozymes har været under Goldman-luppen, og finanshusets analytikere hæver kursmålet til 280 kr. fra 265 kr., men fastholder dog anbefalingen "sælg", fremgår det af Bloomberg. Novozymes stiger 0,8 pct. til 335,60 kr.

Uden for eliteindekset oplyste ALK-Abelló tidligt torsdag, at selskabets partner Torii i starten af december lancerer tabletvaccinen Miticure mod husstøvmideallergi på det japanske marked.

Tabletvaccinen er receptpligtig og netop optaget på listen over tilskudsberettigede lægemidler i Japan.

Torii fik markedsføringstilladelse til tabletten i september, hvilket udløste en milepælsbetaling og en opjustering af ALK's forventninger til 2015 på 100 mio. kr. ALK vil herudover modtage royalties eller procenter af Toriis salg af pillen.

ALK-Abelló-aktien stiger 1,5 pct. til 822 kr.

Senere torsdag kommer der endvidere tredjekvartals regnskaber fra Gyldendal, Deltaq og Firstfarms.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk