Aktier: Rolls-Royces gigantunderskud giver bundplacering

Britiske Rolls-Royce indtager bunden blandt de europæiske eliteaktier, efter at selskabet er kommet ud af 2016 med et kæmpe underskud som følge af store nedskrivninger.

Arkivfoto. Britiske Rolls-Royce indtager bunden blandt de europæiske eliteaktier, efter at selskabet er kommet ud af 2016 med et kæmpe underskud som følge af store nedskrivninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Toby Melville

Aktien i selskabet, der primært laver flymotorer, falder 4,5 pct., mens det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks falder 0,1 pct.

Det svækkede britiske pund er årsag til, at Rolls-Royce har nedskrevet for 4,4 mia. pund på finansielle instrumenter. Og det rapporterede resultat - et underskud på 4,6 mia. pund før skat - er et af de største underskud i britisk selskabshistorie. I 2016 fik selskabet et overskud på 160 mio. pund.

Peugeot stiger med 3,7 pct. i middagshandlen, da selskabet bag, PSA Group, overvejer at købe amerikanske General Motors' europæiske forretning.

Der er tale om et køb af bilmærkerne Opel og Vauxhall på det europæiske marked, bekræfter det franske selskab, der også ejer Citroën-mærket, efter at Bloomberg News kunne fortælle samme historie tidligere tirsdag.

Bilsektoren er den mest stigende branche i Stoxx 600 tirsdag middag. Modsat falder sundhedsaktierne mest.

Den mest stigende aktie i Stoxx 600 er tirsdag middag irsk-schweiziske Aryzta med et løft på 11,6 pct. Selskabet har sagt farvel til grundlæggeren og topchefen, Owen Killian, samt både finansdirektøren og chefen for den amerikanske afdeling. Fødevareselskabet har været plaget af faldende indtjening, og investorerne har ifølge Bloomberg News været utilfredse med ledelsen.

Generelt er der en lidt halvflad stemning blandt de europæiske aktiehandlere med ganske små udsving på indeksniveau til følge. Britiske FTSE 100 stiger 0,2 pct., franske CAC 40 0,1 pct., og det tyske DAX-indeks ligger stort set uændret.