Aktier: Rolls-Royce drøner mod europæisk bund

Rolls-Royce Holdings, der producerer flymotorer, er den aktie, der falder mest i det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600. Det sker efter et varsel om fald i overskuddet næste år.

Læs mere
Fold sammen

Indekset falder omkring 0,6 pct. til indeks 376,50. Råvarer er den gruppe aktier, der falder mest. På bundlisten er mineselskaberne Glencore og Anglo American repræsenteret. Glencore falder 9 pct. til knap 95 pence, mens Anglo Amrican sætter sig godt 7 pct. til 456,30 pence.

Danske FLSmidth er også i bunden af indekset med et fald på 5,5 pct. til 254,10 kr., efter at selskabet leverede et skuffende regnskab ved middagstid.

Tysklands største energiproducent, RWE, leverede også et skuffende regnskab og lyser også op i bunden med et fald på godt 7 pct. til 11,55 euro.

Men helt i bunden ligger Rolls-Royce, der torsdag morgen varslede, at overskuddet for 2015 vil lande i den nedre halvdel af de udmeldte forventninger, samt at udfordringerne vil tage til i 2016.

Overskuddet i 2016 ventes at falde med 650 mio. pund, godt 7 mia. kr., blandt andet på grund af svagere efterspørgsel på motorer til private jetfly, skriver Rolls-Royce. Det tal er godt 265 mio. pund højere, end hvad Rolls-Royce tidligere har meldt ud.

- Udsigterne for 2016 er meget udfordrende. Farten og størrelsen af ændringerne i vores markeder, som historisk set har klaret sig godt, har været markante og viser, hvor sensitiv vores forretning er over for kortsigtede markedsændringer, siger administrerende direktør Warren East i en meddelelse.

Rolls-Royce annoncerede samtidig en restrukturering, som skal skabe besparelser for godt 200 mio. kr.

Aktien er faldet godt 22 pct. til et niveau på 519 pence.