Aktier: Rolls-Royce drønede mod europæisk bund

Rolls-Royce Holdings, der producerer flymotorer, var den aktie, der faldt mest i det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600 torsdag. Det skete efter et varsel om fald i overskuddet næste år.

Læs mere
Fold sammen

Indekset faldt omkring 1,5 pct. til omkring indeks 373.

Råvarer var den gruppe aktier, der faldt mest. På bundlisten var mineselskaberne Glencore og Anglo American repræsenteret. Glencore faldt godt 7 pct., mens Anglo American satte sig knap 9 pct. til 456,30 pence.

Tysklands største energiproducent, RWE, leverede et skuffende regnskab og lyste også godt op i bunden med et fald på knap 9 pct.

Blandt torsdagens bundskrabere lå også det hollandske forsikringsselskab Aegon, der rapporterede et tab på 524 mio. euro som følge af tab på salg af selskabet canadiske selskab og ændrede regnskabsprincipper blandt andet i forbindelse med beregning af risiko. Aktien faldt godt 11 pct.

Helt i bunden endte dog Rolls-Royce med et fald på 20 pct. Torsdag morgen varslede selskabet, at overskuddet for 2015 vil lande i den nedre halvdel af de udmeldte forventninger, samt at udfordringerne vil tage til i 2016. Overskuddet i 2016 ventes at falde med 650 mio. pund, godt 7 mia. kr., blandt andet på grund af svagere efterspørgsel på motorer til private jetfly.

- Udsigterne for 2016 er meget udfordrende. Farten og størrelsen af ændringerne i vores markeder, som historisk set har klaret sig godt, har været markante og viser, hvor sensitiv vores forretning er over for kortsigtede markedsændringer, siger administrerende direktør Warren East i en meddelelse.

Rolls-Royce annoncerede samtidig en restrukturering.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk