Aktier: Roligt på Wall Street efter kinesisk lukketid

De amerikanske aktier fik en del af kurstabene fra de foregående dage tilbage onsdag efter en serie stigninger sent på handelsdagen.

Uroen på de kinesiske aktiemarkeder lagde sig i takt med, at den asiatiske handelsdag nærmede sig sin afslutning, og med lukkede markeder i Kina såvel torsdag som fredag benyttede investorerne sig de mere rolige forhold til at revurdere situationen inden fredagens vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

S&P 500-indekset lukkede onsdag med en stigning på 1,8 pct. til 1948,86. De tunge aktier i Dow Jones øgede også 1,8 pct. til 16.351,38, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset lagde fra med hele 2,5 pct. til 4749,98.

Omsætningen lå nærmere det normale end de foregående dage med 960 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 1,8 mia. aktier.

- Jeg tror, det bliver lidt roligere på markedet i de kommende dage, da de kinesiske aktiemarkeder er lukkede. Vedrørende rentestigning er der ingen, som har nogen som helst idé om timingen med den nuværende volatilitet i markedet. De kommende økonomiske data vil naturligvis blive studeret, lyder det fra aktiechef Stephen Carl fra Williams Capital Group i New York ifølge Bloomberg News.

Noget kan tyde på, at han har ret, idet de amerikanske aktiefutures ved 6-tiden torsdag morgen ligger med små stigning på 0,1 pct. efter at have været tæt på nulpunktet gennem den tidlige handel.

Fra nøgletalsfronten blev forløberen for fredagens arbejdsmarkedsrapport, den private ADP-jobrapport over det amerikanske jobmarked, offentliggjort.

ADP's beskæftigelsesrapport viste en stigning på 190.000 job i august. Det var klart mindre end ventet, idet økonomerne følge Bloomberg News i gennemsnit ventede en stigning på 200.000.

Også de amerikanske fabriksordrer skuffede. Juli viste en stigning på 0,4 pct., hvor økonomerne havde regnet med en stigning på 0,9 pct.

Alle ti undersegmenter i S&P 500-indekset steg efter en stærk slutspurt. Teknologi- og forbrugssegmentet lå i top med stigninger på over 2 pct., og selv energiaktierne fik et delvist comeback på 0,9 pct. efter tidlig fald på over 1 pct.

Apple og Microsoft førte sammen med en håndfuld halvlederselskaber felter an. Intel steg 2,8 pct. efter annonceringen af en ny chip, som gør laptops mere kraftfulde og lettere at bruge. Apple og Microsoft steg henholdsvis 4,3 pct. og 3,7 pct.

Det smittede af på andre it-kolleger, og der var stigninger til både Facebook og PayPal Holdings på mere end 3 pct.

Olie lå med prisfald en stor del af dagen, men en sen vending til stigninger trak olieselskaberne med op. Exxon steg i den sene handel og lukkede med et plus på 1,6 pct., mens Chesapeake Energy lå under for en ny analyse fra The Street Ratings, der gav en salgsanbefaling på aktien. Chesapeake sluttede med en fald på 2,5 pct.

Blandt de andre selskabsspecifikke nyheder var Ambarella, som fremlagde et godt regnskab for andet kvartal. Videochip-producentens omsætning og indtjening lå over analytikernes forventninger, men forlydender om et skuffende salg af kameraer hos Gopro, der er Ambarellas hovedaftager, sendte aktien 8,5 pct. ned.