Aktier: Roligt marked med uensartet udsving

C20-indekset lå mandag over middag med et lille minus på 0,06 pct. i 511,77 på en dag, hvor aktierne oplevede små og uensartede udsving. Det var stort set samme tendens, som prægede de store europæiske fondsbørser.

I København var en del af investorernes opmærksomhed rettet mod transportaktierne A.P. Møller - Mærsk og DSV.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie holder sig ganske tæt på sit rekordniveau og lå 0,3 pct. højere i kurs 74.500. Berlingske Business har mandag sat fokus på A.P. Møller - Mærsk, som nyder godt af højere fragtrater og den boomende Kina-eksport. En stigning på en procent i fragtraterne betyder et plus på bundlinjen på en mia. kr.

DSV lå 0,2 pct. lavere i kurs 122. Den schweiziske logistikkoncern Kuehne & Nagel, der er konkurrent til DSV, aflagde mandag morgen regnskab for andet kvartal, som viste en omsætningsfremgang på 16 pct. til 5,1 mia. franc. Overskuddet steg knap 27 pct. til 135,1 mio. schweiziske franc efter skat. Den gode udvikling ventes at fortsætte i andet halvår. Analytiker Lars Topholm fra finanshuset Carnegie venter, at DSV i højere grad kan udnytte mulighederne for krydssalg, hvilket sker hos Kuehne & Nagel.

- Der er en pæn underliggende vækst, og der er stor vækst ved krydssalg. Det er måske et sted, hvor man kan sige, at DSV kan gøre mere. Nu skal man selvfølgelig først have integreret Frans Maas, men så bør de kunne lave det samme, sagde Lars Topholm til RB-Børsen.

Jyske Bank lå 0,1 pct. lavere i kurs 421,5. Investorerne er begyndt, at afvente tirsdagens halvårsregnskab fra den silkeborgbaserede bank. Den sønderjyske konkurrent Sydbank lå 0,2 pct. højere i kurs 177,5, mens Danske Bank tabte 0,8 pct. til kurs 233,3.

Aktieugebrevet satte fokus på flere sjællandske banker, som ventes at tabe stort på en række usælgelige lejligheder på havnefronten, som bankerne har finansieret for et større antal private boligspekulanter. Det skriver Aktieugebrevet. Amagerbanken tabte 0,6 pct. til kurs 360, mens Roskilde Bank lå 0,7 pct. lavere i kurs 603.

(RB-Børsen)