Aktier: Rolige og let positive europæiske markeder

Stemningen er blandet, men overvejende til den positive side blandt de europæiske aktier først på eftermiddagen tirsdag.

Det er fortsat spændingen om, hvorvidt briterne vælger at blive i EU eller at forlade unionen ved torsdagens folkeafstemning, der afgør markedets bevægelser.

Forventningerne kombineret med meningsmålinger og odds fra forskellige bookmakere har over de seneste uger givet store udsving på markederne, men tirsdag - hvor der er to dage til afstemningen - synes der at være så godt som dødt løb i målingerne, og det giver noget nær dødvande på markederne.

- Lige nu er korrelationen mellem de indikerede odds for brexit og aktiemarkedet temmelig stærk. Vi så et stort hop mandag efter fredagens stigende bevægelse. Lige nu er alle øjne rettet mod brexit, mod ja eller nej, og markedet handler på alle informationer omkring dette spørgsmål, siger Ralf Zimmerman, der er strateg hos Bankhaus Lampe, til Bloomberg News.

FTSE 100-indekset i London falder med 0,2 pct., mens CAC 40-indekset i Paris stiger 0,5 pct., og DAX-indekset i Frankfurt løftes 0,3 pct. Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks stiger med 0,2 pct.

I toppen af sidstnævnte indeks er en del af de sydeuropæiske banker, der tidligere har fået klø under turbulensen. Eksempelvis stiger de græske banker Eurobank Ergasias med 7,6 pct., mens Alpha Bank løftes tilsvarende.

Med fremme er også danske TDC, der har annonceret et frasalg af sin svenske forretning til den svenske konkurrent Tele2. TDC Sverige afhændes for kontant 2,9 mia. svenske kr., svarende til 2,3 mia. kr. på gældfri basis.

Det giver et plus på 3,3 pct. til TDC-aktien, mens Tele2-papiret omvendt falder med 2,2 pct. på børsen i Stockholm og dermed blander sig i bunden af det brede indeks.

/ritzau/FINANS