Aktier: Rolig svag positiv dag med mere opmærksomhed til TDC

De danske aktier ventes at starte med små stigninger onsdag. Dagen ventes ellers rolig frem mod tal for de amerikanske forbrugerpriser kl. 14.30.

Aktier: Rolig svag positiv dag med mere opmærksomhed til TDC Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

Amerikanske futures ligger 0,1-0,2 pct. højere, samtidig med at den tyske DAX-future åbner 0,6 pct. højere. Dagens endelige facit vil afhænge af eftermiddagens amerikanske tal for inflationen.

Dermed kan det tyde på, at investorerne kan se frem til en rolig dag, indtil de amerikanske inflationstal kommer i eftermiddag.

De amerikanske aktiemarkeder lukkede tirsdag aften positivt med stigninger på de tre toneangivende for tredje dag i træk. Stigningerne var beskedne og lå mellem 0,2-0,5 pct. I Asien udvikler aktierne sig blandet, men underliggende er der positiv tendens.

Tirsdag lukkede det danske eliteindeks - C25 - under lav omsætning 0,8 pct. lavere i 1103,46.

AFVENTER INFLATIONSTAL FRA USA

Onsdagens inflationstal fra USA har ifølge Nordeas chefstrateg, Philip Jagd, aldrig fået så meget opmærksomhed som nu. Der skyldes, at sidste uges uro på finansmarkederne blev sat i gang af udsigten til højere amerikanske lønstigninger og dermed højere inflation.

Forbrugerpriserne ventes ifølge estimater indsamlet af Bloomberg hos 48 analytikere, at ende på 1,9 pct. i januar, hvor den i december var 2,1 pct. Analytikerne er relativt enige, da estimaterne ligger i intervallet fra 1,8-2,0 pct. På månedsbasis ventes stigningen i forbrugerpriserne at være 0,3 pct. mod 0,1 pct. i december.

Kerneinflationen, der fraregner fødevarer og energi, ventes at stige 1,7 pct. i januar mod 1,8 pct. i december. På månedsbasis ventes stigningen at ende på 0,2 pct.

Bliver tallet større end ventet, hvilket der ifølge Philip Jagd er risiko for, vil det få effekt på blandt andet renterne i form af stigninger og sende aktierne sydover.

»Risikoen er naturligvis, hvis tallet kommer ud højere end ventet. Det kan genstarte frygten for rentestigninger og presse aktierne,« vurderer han.

Det er ikke andet end et par uger siden, at den tekniske korrektion på aktiemarkedet startede. Den var sat i gang af stigende renter og frygten for, at det ville slå aktiemarkedet ud af kurs.

TDC har været i fokus den sidste uges tid. Mandag offentliggjorde teleselskabet et bud fra et konsortium bestående af PKA, PFA og ATP samt australske Macquarie på 50,25 kr. per aktie. Tilbuddet er blevet anbefalet af bestyrelsen. Ifølge Børsen frygter to analytikere og en ekspert i konkurrenceforhold, at køberne vil mindske konkurrencen og derfor løbe ind i problemer med myndighederne.

Aktien i teleselskabet faldt tirsdag 0,3 pct. og ligger i 49,3 kr.

KONKURRENTNYT TIL CHR. HANSEN

Chr. Hansen har fået en nyt fra en konkurrent på det europæiske marked, det er DMS, der har fremlagt regnskab for fjerde kvartal. Rivalen havde en bedre afslutning end ventet, og overraskede både på driftsresultatet og omsætningen. Chr. Hansen-aktien var uændret og lå tirsdag i 506,2 kr.

Novozymes har fået hævet anbefalingen til »hold« fra »sælg« af Nykredit, det skriver Bloomberg News. Kursmålet lyder på 315 kroner, aktien i selskabet steg tirsdag 0,1 pct. til 300,4 kr.

Det ser ud til, at FLSmidth kan nyde godt af de store investeringer præsident Trump har planlagt i Amerikas infrastruktur. FLSmidth-aktien steg tirsdag 1,1 pct. til 392,4 kr.

Onsdag har selskabet fået konkurrent nyt fra tyske Thyssenkrupp.

Den tyske industri- og ingeniørkoncern, der også har aktiviteter, der konkurrerer med FLSmidth inden for opførelse af cementfabrikker, kom gennem første kvartal med et ordinært driftsoverskud, EBIT, på 444 mio. euro mod et estimat på 438 mio. euro ifølge Bloomberg News.

Omsætningen på 9,82 mia. euro var til den skuffende side i forhold til det estimerede salg på 10,2 mia. euro.

Udenfor C25- indekset kan der komme fokus på den danske porebetonkoncern H+H International. Koncernen vil udvide i Storbritannien, på trods af den uro brexit har givet. Regeringslån holder gang i byggeriet. Ifølge Børsen vil det danske selskab investere omkring 100 mio. kr. i sine fabrikker i Storbritannien for at kunne følge med i efterspørgslen af familiehuse og lejligheder. H+H-aktien faldt tirsdag 0,2 pct. til 143 kr.