Aktier: Rolig start med underliggende positiv tendens

Påskeugen ser ud til at starte roligt, men med en underliggende positiv tendens mandag, morgen.

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktiemarkeder steg en smule efter dansk lukketid fredag, og siden har aktiefuturers ligeledes peget i opadgående retning.


Den amerikanske S&P-future ligger ved 8.15-tiden mandag morgen med en stigning på knap 0,3 pct. i Asien. Den tyske DAX-future ligger samtidig med et plus på 0,3 pct.


Også de asiatiske aktiemarkeder ligge med pæne stigninger generelt. Børsen i Shanghai er i front med et plus på 1,8 pct., mens Nikkei i Tokyo stiger 0,7 pct.

Markedet kan i dagens løb blive påvirket af en lang række nøgletal fra såvel eurozonen som USA. Vigtigst er kerne PCE-deflatoren fra USA, idet indikatioren er den amerikanske centralbanks vigtigste instrument for inflationen.


Analytikerne venter en kerne PCE-deflator på 0,1 pct. på månedsbasis og 13 pct. på årsbasis.

For så vidt angår de danske selskaber har Chr. Hansen fået løftet kursmålet hos SEB til 300 kr. fra 270 kr. Anbefalingen er fortsat ”hold”. Chr. Hansen steg fredag 2,1 pct. til 315,80 kr.

Og hos TDC er det storbanken HSBC som har løftet kursmålet til 63 kr. fra 54 kr. TDS faldt fredag 1,3 pct. til 49,45 kr.


Investorerne vil også se nærmere på Novo Nordisk, der fredag steg hele 10,4 pct. efter nyheden om, at medicinalkoncernen genindsender registreringsansøgningen for den nye langtidsvirkende insulin, Tresiba, til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.


Aktien lukkede i 369,70 kr. i København og i 369,99 kr. fredag aften på Wall Street omregnet med en dollarkurs på 6,8685 mandag morgen.

Genmab kan også tiltrække sig opmærksomhed mandag, efter at biotekselskabet fredag havde massiv medvind af et stort kursmålsløft fra Carnegie, mens der var modvind til den tyske konkurrent Morphosys. Genmab steg 10,7 pct. til 516 kr.


Mærsk generalforsamling i København mandag og det er samtidig sidste handelsdag, inden der tirsdag fragår udbytte i aktien. Konglomeratets B-aktie steg 0,9 pct. inden weekenden til 16.030 kr.

FLSmidth fremlagde positive nyheder efter børslukketid fredag. Cementfabrik- og mineudstyrsproducenten har vundet en ordre til en værdi af 223 mio. kr. på levering af materialehåndteringsudstyr til et havneanlæg og en mine i Marokko. Fredag blev det til et kursfald på 1,9 pct. til 308,20 kr.


Rederiet Torm har sammen med kapitalfonden Oaktree Capital Management og en gruppe af rederiets långivere tiltrådt den restruktureringsaftale, som blev lagt frem på Torms generalforsamling. Aftalen kan redde rederiet, men restruktureringen går ud over de ekssiterende aktionærer, der udvandes til en ejerandel på omkring 2 pct. Fredag måtte aktionærerne se et kursfald på 13,7 pct. til 38 øre. i øjnene.


Den danske sikkerhedsgigant G4S har fået et kursmålsløft hos schweiziske UBS til 34,18 kr. mod 31,58 kr. G4S lukkede i 29,85 kr. inden weekenden efter en stigning på 0,5 pct.

Der går udbytte på 7 kr. fra i Solar, der fredag lukkede med en stigning på 3,5 pct. i 328 kr.


Bioportos udstukne forventninger til 2015 og 2016 synes at være en kende for optimistiske. Det vurderer Økonomisk Ugebrev Formue og sænker kursmålet til 1,50 kr. Selskabets aktie lukkede fredag i 1,71 kr.efter et fald på 3,4 pct.

BoConcepts regnskab for de første tre kvartaler af 2014/15 så særdeles negativt ud, men alligevel endte man med et resultat omkring nul på bundlinjen. Og sammenholder man tredje kvartal med årets første tre kvartaler bliver det endnu værre, skriver Økonomisk Ugebrev Formue. Aktien blev senest handlet i onsdags med en stigning på 1,1 pct. til 92 kr.


/ritzau/FINANS