Aktier: Rolig positiv start på amerikanske børser

De tre største amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, er alle startet med svage stigninger på omkring 0,2 pct. onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Det er blandt andet en overvejende positiv stemning blandt de nordeuropæiske aktier ovenpå fine regnskaber fra selskaber som den franske bilproducent Peugeot Citroën og den tyske kemikæmpe Bayer, der smitter af på de amerikanske markeder.

Ud over at skele til de europæiske indeks, er stemningen på de amerikanske markeder præget af, at markedsaktørerne i øjeblikket holder vejret, mens de spændt venter på en udmelding fra mødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der skal komme onsdag aften. Her forventes der nyt om, hvornår den amerikanske rente vil blive hævet.

De amerikanske aktier kom tirsdag tilbage efter en fem-dage lange periode med fald. Onsdag ser de ud til at følge op på det positive comeback.

Trods den relativt positive stemning har de regnskaber, der er kommet forud for de amerikanske markeders åbning, ikke levet op til optimismen.

Mikro-blog-koncernen Twitter kom efter børstid tirsdag med et regnskab, der har overrasket analytikerne med en både højere omsætning og et bedre resultat end ventet. Samtidig opjusteredes resultatforventningerne til hele året.

Selskabet kunne dog alligevel ikke leve op til analytikernes estimater, og aktien blev efterfølgende sendt i et dybt hul i eftermarkedet. Twitter starter også efter børsåbningen med et fald på cirka 11,9 pct.

Onsdag middag kom kreditkortselskabet Mastercard med et regnskab, der afslørede et andet kvartal med tilbagegang på bundlinjen, hvilket blandt andet skyldes det seneste års styrkelse af dollar.

Mastercard opnåede i andet kvartal en indtjening på 921 mio. dollar, hvilket var en tilbagegang på 10 mio. dollar i forhold til samme periode året før. Desuden er Mastercards udgifter steget i kvartalet. Aktien er faldet umiddelbart efter børsernes åbning faldet med omkring 1,4 pct.

Værd at holde øje med efter lukketid onsdag er, at teknologi-giganten Facebook kommer med sit regnskab.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk