Aktier: Rolig og let negativ start i sigte

Der er udsigt til en flad start på den amerikanske handel med aktier mandag, hvor humøret generelt er til den svage side i Europa, mens de danske aktier ellers stiger pænt.

Arkivfoto. Der er udsigt til en flad start på den amerikanske handel med aktier mandag, hvor humøret generelt er til den svage side i Europa, mens de danske aktier ellers stiger pænt.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Futures indikerer alt fra en flad åbning til indledende fald på 0,1 pct. for de tre toneangivende indeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Blandt enkeltaktierne er der ikke længere så mange regnskaber at forholde sig til, og i stedet er fokus drejet over i et mere makroorienteret tema.

I denne uge handler det blandt andet om Federal Reserves konference i Jackson Hole, hvor der er flere spændende taler på plakaten.

Investorerne holder øje med alle signaler omkring en slankning af den massive balance hos centralbanken samt flere signaler om, hvornår stramningerne vil fortsætte i form af flere renteforhøjelser.

Derudover er det småt med nyhederne, men der vil blandt andet komme fokus på oliesektoren, efter at franske Total, der også er noteret i USA, har købt A.P. Møller-Mærsks olieforretning, Maersk Oil, i en handel til 7,45 mia. dollar.

Ganske som reaktionen også har været det i Frankrig, er der udsigt til et lille fald fra start for Total-aktien. Men også flere andre aktier i sektoren kan bevæge sig på nyheden.

I formarkedet stiger Exxon Mobil 0,2 pct. til 76,79 dollar, mens Chevron falder 0,1 pct. til 106,36 dollar.

Skokæden Foot Locker falder desuden med 0,9 pct. til 34,07 dollar i formarkedet, efter at finanshuset Baird har sænket sin anbefaling af aktien til »neutral« fra »outperform«.

Desuden har også UBS sænket anbefalingen af Foot Locker til »neutral« fra »køb«, mens kursmålet er barberet til 37 dollar fra 70 dollar.

Ændringerne kommer efter et skuffende regnskab i fredags.