Aktier: Rolig indeksudvikling på dansk regnskabsrutsjetur

Det danske aktiemarked har torsdag lagt fra land i stort set uændret niveau, men hvor regnskaber fra både store og små er med til at holde investorerne vågne.

Læs mere
Fold sammen

 

Kort efter børsåbning ligger det danske C20 Cap-indeks i 1018,93, hvilket er stort set samme indeksniveau som ved onsdagens lukketid. Fra morgenstunden har indekset ganske vist vekslet lidt mellem plus og minus, men det har været ganske marginalt.

På den danske regnskabsscene er der kommet periodemeddelelse for tredje kvartal fra høreapparatproducenten William Demant, som stiger 0,5 pct. til 637 kr. Selskabet selv kalder udviklingen i årets første ni måneder for tilfredsstillende, hvor der blandt andet har været en vækst i engrossalget, som overstiger den generelle vækst på markedet.

William Demant fastholder desuden forventningerne til hele året og regner dermed fortsat med et driftsoverskud (EBIT) i størrelsesordnen 1,8-2,0 mia. kr. for 2015.

Senere og omkring middagstid kommer ingeniørkoncernen FLSmidth med regnskab for tredje kvartal, hvor der ifølge senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank kan være et lille lyspunkt i oplysningerne om ordreindgangen i kvartalet, som ventes at være den bedste i to år. Inden regnskabet falder den Valby-baserede virksomhed 0,5 pct. til 267,70 kr.

Bryggerikoncernen Carlsberg, der onsdag var regnskabsaktuel, falder torsdag 0,1 pct. til 588,50 kr. I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal lancerede selskabet en stor spareplan, der fik en del interesse, og som onsdag blev belønnet af investorerne.

Efter regnskabet har finanshuset Kepler Cheuvreux desuden hævet kursmålet på bryggeriaktien med 20 kr. til 500 kr. og fastholder sin anbefaling på "reducer". Derudover har Nordea hævet kursmålet til 680 kr. fra 630 kr. og fastholder anbefalingen "køb".

Inden torsdagens handel er NKT Holding, der falder 7,1 pct. til 356,70 kr., kommet med tal for tredje kvartal, hvor selskabet samtidig nedjusterer forventningerne til indtjeningen i 2015, hvor der nu ventes en operationel EBITDA-margin i standardmetalpriser på op til 9,2 pct.

Tidligere ventede selskabet en operationel EBITDA-margin, der blev forbedret med 0,5 procentpoint fra de 9,6 pct., der blev realiseret i 2014. Forventningen til en organisk vækst på 3 pct. er uændret, oplyser NKT.

Før børsåbning har modekoncernen IC Group, der stiger 1,6 pct. til 193 kr., lanceret sin regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. Selskabet fastholder forventningerne for hele regnskabsåret og venter en omsætningsvækst på 4 pct. samt en indtjeningsmargin (EBIT) på 10 pct.

Veloxis præsenterede sent onsdag sit regnskab for tredje kvartal, der viser, at biotekselskabet kom ud af perioden med et underskud på 48,1 mio. kr., hvorefter selskabets kassebeholdning ved udgangen af september var skrumpet til 157,6 mio. kr.

Der arbejdes nu på at rejse ny kapital til finansiering af en vigtig lægemiddellancering i USA, hvor selskabets lægemiddel Envarsus til forebyggelse af organafstødning hos nyretransplanterede ventes lanceret mod slutningen af året. Efter regnskabet falder Veloxis 9,7 pct. til 1,67 kr.

Allergikoncernen ALK-Abello, der stiger 2,6 pct. til 781 kr., er kommet med regnskab for tredje kvartal, og selskabet opjusterer forventningerne til 2015. Der ventes nu et driftsresultat (EBITDA) på omkring 400 mio. kr. opgjort før særlige poster. Tidligere forudså ALK et resultat på 350-400 mio. kr., dog opgjort eksklusive royalties og yderligere milepæle fra partnere vedrørende selskabets tabletprogrammer.

Omsætningen ventes nu at lande på 2,5 mia. kr. Tidligere guidede ALK på omsætningen i basisforretningen opgjort uden omsætning fra tabletforretningen i USA og på de internationale markeder, som var forudset at blive 2,3-2,35 mia. kr.

Også tøjkoncernen Stylepit - tidligere kendt som Smartguy - er kommet med regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. Selskabet fastholder forventningerne til helåret, men afventer dog stadig resultatet af Bestseller-koncernens købstilbud. Stylepit stiger 5,3 pct. til 0,20 kr.

Torsdag kommer der desuden også regnskabsmeddelelser fra Fynske Bank, Hartmann, Højgaard, Mols-Linien, Monberg, Møns Bank og Prime Office.

/ritzau/FINANS

 

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk