Aktier: Rolig børsstart på efterårsferien

Der ventes en rolig start på aktiehandelen i efterårsferieugen både i Danmark og Europa.

Handelen med aktiefutures indikerer en børsåbning omkring nulpunktet eller en anelse over i de store indeks i Europa, efter en weekend uden større makroøkonomiske nyheder.

C20 Cap-indekset steg fredag 0,6 pct. til 978,64 og tog dermed et samlet hop på 2,7 pct. i ugens løb.


I den københavnske handel vil der blandt andet være fokus på den fortsatte kursudvikling for DSV, FLSmidth og Tryg, der alle var udsat for store udsving fredag, mens aktier som Novozymes og William Demant er genstand for analytikerinteresse.

- Dagen i dag bliver formentlig lige så stille på finansmarkederne som den gør på Helsingørmotorvejen på grund af efterårsferien. Der kommer ingen større nøgletal i dag, bemærker Carnegie-strateg Henrik Drusebjerg i en morgenkommentar.

DSV skød til tops og satte kursrekord fredag efter annonceringen af købet af UTI Worldwide for omkring 9 mia. kr. Transportaktien steg 7,2 pct. til 270 kr. og fik ros fra flere sider. Hen over weekenden har både Credit Suisse, Alm. Brand Markets og Nordea hævet deres kursmål for DSV til henholdsvis 330 kr., 310 kr. og 266 kr.

- Vi venter, at DSV vil lykkedes med at få vendt den negative udvikling i UTI, og at DSV med tiden vil lykkedes med at få indtjeningsmarginen i UTI - og det nye samlede DSV - op på niveau med DSV's nuværende, skriver Alm. Brands analytiker Jesper Christensen i en analyse.


FLSmidth blev løftet af højere råvarepriser fredag, blandt andet på kobber og zink. De to råvarer fortsætter fremgangen mandag og kan dermed signalere mulige bedre tider for de mineselskaber, der udgør nogle af FLSmidths største kunder. Aktien steg til 269 kr. og ligger nu igen over niveauet fra nytår, hvis man medregner udbyttebetalingen i marts.


For Tryg var det regnskabet for tredje kvartal, der udløste en stor kurslussing, da forsikringsselskabet tabte 5,9 pct. og faldt til 123,70 kr. Det var blandt andet usikker stemning på de finansielle markeder, der spændte ben for Tryg i juli, august og september. Blandt andre Nordea og Mediobancas analytikere har siden været på banen med lavere kursmål for Tryg-aktien, mens ABG Sundal Collier har fastholdt sit på 125 kr. og hævet anbefalingen til "hold" fra "sælg".

Novozymes rammes også af et sænket kursmål, da Goldman Sachs nu sætter målet til 265 kr., eller 8 pct. lavere end fredagens lukkekurs på 288,90 kr. Samtidig sænkes anbefalingen til "sælg" fra "køb". I mandagens Berlingske Business lover topchef Peder Holk Nielsen til gengæld, at selskabet vil kæmpe sig ud af den begyndende tillidskrise, der er om selskabet.

Sydbank er også i avisfokus, da topchef Karen Frøsig over for Børsen varsler en ny digital strategi, så banken kan holde sig på forkant med udfordringerne fra mindre, digitale spillere.

Pandora har bragt sig lidt i fokus med nyheden om en udvidet strategisk alliance med Disney. De to selskaber samarbejde allerede i Nord- og Mellemamerika, og nu gælder partnerskabet også Asien- og Stillehavsområdet, herunder to forlystelsesparker.

Efterårsferien er helt renset for danske regnskaber, men Københavns Lufthavne har dog programsat de månedlige trafiktal for september mandag formiddag. Det er eneste planlagte begivenhed for de større, danske børsnoterede selskaber.