Aktier: Rolig åbning ventes forud for amerikanske tal

Der er lagt op til en rolig start på det danske aktiemarked tirsdag, hvor tendensen kan være let vigende fra dagens begyndelse. Mandag lukkede C20 Cap-indekset 1,1 pct. højere i 1016,45.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg venter en rimelig flad åbning på aktiemarkedet - måske med udsigt til et lille fald, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank, til Ritzau Finans.

- Det vil blandt andet komme fokus på ISS, efter at storaktionæren Ontario Teachers Pension har meddelt, at de vil sælge ud, siger han.

ISS står til dermed til at miste en storaktionær. Ontario har bedt Nordea og Barclays om at sælge sin andel af ISS. OTTP ejer 11,4 mio. aktier, svarende til 6,14 pct. af kapitalen, skriver Bloomberg News. ISS steg mandag med 0,9 pct. til 251,80 kr.

I USA endte S&P 500-indekset med et fald på 0,1 pct., efter at have rettet sig en smule efter dansk børslukketid. Tirsdag morgen falder de amerikanske aktiefutures i størrelsesordenen 0,2-0,3 pct. Også i Asien er der mindre kursfald, og i Tokyo falder det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,9 pct., hvilket kan indikere mindre fald fra morgenstunden. DAX-futures falder ligeledes tirsdag morgen med 0,3 pct.- Der er en lidt afventende stemning efter pæne stigninger på aktiemarkederne. Investorerne trækker vejret efter rentemeldingen fra Den Europæiske Centralbank i sidste uge. Tirsdag kommer der blandt andet tal for det amerikanske detailsalg i februar, og onsdag kommer der rentemelding fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det vil være det makroøkonomiske, der kommer til at præge markederne, siger Ole Kjær Jensen.

Der kan også komme interesse for A.P. Møller-Mærsk, der steg med 0,1 pct. til 9010 kr. mandag, efter at olieprisen tog et dyk. Tirsdag morgen fortsætter olieprisen med at falde, og prisen på en tønde Brentolie er faldet 1,1 pct. til 39,08 dollar.

- Faktisk så vi en dekobling mellem markedet og olieprisen mandag. Men den fortsat faldende oliepris kan sætte sit præg på blandt andet A.P. Møller-Mærsk i dag, siger Ole Kjær Jensen.

Pandora kan også få lidt interesse, da Jyske Bank mener, at smykkeselskabets salgsprognose for 2016 virker mere og mere konservativ.

- Pandoras ny rapportering, som viser både regionalt salg og regionale butikker i henhold til kanal (i modsætning til kun butikker) giver mulighed for forbedrede skøn, skriver Jyske Bank i et notat.Banken fastholder salgsskønnet for Pandora på 20,3 mia. kr. i 2016, og ligger dermed fortsat en del højere end Pandoras egen prognose om en omsætning over 19 mia. kr. Pandora steg med 2,0 pct. mandag til 854 kr.

Mandag steg Novo Nordisk 1,8 pct. til 386 kr. Medicinalkoncernen har fået hævet kursmålet af finanshuset Jefferies til 370 kr. fra tidligere 340 kr. Anbefalingen er uændret "hold", fremgår det af data fra Bloomberg News.

FLSmidth står over for genforhandling af tre drifts- og vedligeholdelseskontrakter. Men ifølge Danske Bank kan markedet have et for optimistisk syn på forhandlingerne. Banken gentager anbefalingen "sælg" og kursmålet på 200 kr. Aktien i FLS droppede 0,7 pct. til 259,70 kr. i mandagens handel.

Udenfor eliteindekset kommer Newcap, der faldt med 2,3 pct. mandag til 2,10 kr., med regnskab for fjerde kvartal. Selskabet har tidligere meldt forventninger ud om et EBTDA i størrelsesordenen 19-26 mio. kr. for 2015.

/ritzau/FINANS