Aktier: Rolig åbning mens olieprisen runder 50

De danske aktier i eliteindekset C20 Cap kan torsdag meget vel åbne omkring samme niveau, som de lukkede onsdag.

De danske aktier i eliteindekset C20 Cap kan torsdag meget vel åbne omkring samme niveau, som de lukkede onsdag. (Foto: Nasdaq Copenhagen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nasdaq Copenhagen

De amerikanske aktier holdt nemlig fast i tidlige plusser onsdag, men formåede ikke at udbygge fremgangen i den sene handel. Samtidig er der ikke de store bevægelser på futuremarkedet, hvor S&P 500-indekset bliver indikeret til at åbne 0,1 pct. lavere. Den tyske Dax-future peger på en åbning omkring 0,2 pct. lavere.

Onsdag steg C20 Cap-indekset med 0,9 pct. til indeks 1048,0.

Der kan komme fokus på Vestas i forbindelse med nyt fra en vindmøllekonference i USA, mens Zealand Pharma uden for eliteindekset kan glæde sig over, at et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har anbefalet, at diabetes 2-midlet Iglarlixi godkendes i USA.

Også A.P. Møller-Mærsk kan tiltrække sig opmærksomhed, da der kommer regnskabsnyt fra Maersk Drillings konkurrenter Seadrill og Sevan Drilling.

Samtidig kan Mærsk-aktierne komme i fokus, da prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, for første gang i et halvt år ligger over 50 dollar. B-aktien faldt onsdag 1,4 pct. til 8615 kr.

Vestas, der onsdag steg 3,3 pct. til 464,90 kr., melder fra vindmøllekonferencen i USA om udsigt til nogle travle måneder for projektudviklere og vindmølleproducenter på det amerikanske vindmøllemarked. Det skyldes, at de arbejder for at få kvalificeret kapacitet til støtteordningen Production Tax Credit (PTC) til udvikling af projekter over de næste fire år.

»Du vil se en travlhed med at få placeret ordrer,« siger Chris Brown, der er chef for Vestas' nordamerikanske aktiviteter, til Ritzau Finans.

Zealand Pharma, der steg 11,1 pct. til 130,50 kr. onsdag, kan glæde sig over, at et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har anbefalet, at diabetes 2-midlet Iglarlixi, som Zealand Pharma har en andel i, bliver godkendt i USA. Det skete med stemmerne 12-2. Enkelte eksperter ytrede dog bekymring over mærkningen af de to penne, som Iglarlixi kommer i.

Pandora kan i løbet af dagen tiltrække sig opmærksomhed, da der er regnskab fra forhandleren Signet Jewelers. Pandora-aktien faldt onsdag 0,8 pct. til 992 kr.

Jeudan og UIE gør torsdag status for første kvartal, mens Intermail kommer med regnskab for andet kvartal.

Førstnævnte faldt onsdag med 0,1 pct. til 737 kr., mens UIE steg med 0,4 pct. til 1027. Intermail lukkede fladt i 25 kr.