Aktier: Rolig åbning med ændrede kursmål og SAS i fokus

Et regnskab fra luftfartsselskabet SAS og ændrede kursmål for en række virksomheder kommer til at tage fokus torsdag morgen på det danske aktiemarked, der formentlig vil åbne op uden de store ændringer.

Et regnskab fra luftfartsselskabet SAS og ændrede kursmål for en række virksomheder kommer til at tage fokus torsdag morgen på det danske aktiemarked. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Senere på dagen er der imidlertid mulighed for større udsvingninger, når det seneste rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, rundes af.

Forud for rentemødet i ECB er der ikke forventning om store justeringer af pengepolitikken, så det bliver i stedet det efterfølgende pressemøde med centralbankchef Mario Draghi, investorerne vil have fokus på.

Onsdag lukkede det danske C20 Cap-indeks 0,3 pct. højere til 1040,24, og siden der blev lukket for handlen herhjemme, har det amerikanske aktiemarked - målt på S&P 500-indekset - udviklet sig fladt.

Det samme gør sig gældende for aktiefutures torsdag morgen, som dermed indikerer, at investorerne vil holde en generelt afventende position frem mod eftermiddagens afslutning af ECB-rentemødet.

SAS MED TAL FOR TREDJE KVARTAL

Inden markedsåbning er SAS kommet med regnskab for tredje kvartal. Det skandinaviske luftfartsselskab kom ud af perioden med et overskud på 805 mio. svenske kr. efter skat. I tredje kvartal sidste år fik flyselskabet et overskud på 800 mio. svenske kr.

Selskabets indtjening er blandt andet presset ned af en strejke i Sverige i juni.

For hele regnskabsåret 2015/16 venter SAS, som onsdag sluttede uændret til 14,90 kr., fortsat et positivt resultat før skat og engangsposter.

Blandt eliteaktierne kan der komme fokus på Lundbeck, idet der klokken 14.30 bliver afsagt dom i en appelsag omkring brud på konkurrenceloven i EU. Medicinalselskabet tabte i første omgang sagen i 2013 og fik en bøde på 700 mio. kr. Lundbeck-aktien steg 0,9 pct. til 271,10 kr.

Inden for medicinalsektoren kan der også blive kigget mod diabetesproducenten Novo Nordisk. Det skyldes, at finanshuset Berenberg har sænket kursmålet til 330 kr. fra 375 kr., mens anbefalingen "hold" ifølge Bloomberg er uændret. Novo Nordisk-aktien steg 0,3 pct. til 303,80 kr.

Også service- og rengøringskoncernen ISS kan få opmærksomhed, da den amerikanske storbank Goldman Sachs har løftet kursmålet for aktien til 320 kr. fra 295 kr. Anbefalingen er fortsat "køb" ifølge Bloomberg. ISS-aktien blev løftet 1,0 pct. til 272,80 kr. i onsdagens handel.

MERE NYT FRA SIDEPAPIRERNE

Tilbage blandt sidepapirerne har vagt- og serviceselskabet G4S fået løftet kursmålet hos Goldman Sachs til 22,42 kr. fra 17,32 kr. Anbefalingen er fortsat "neutral" ifølge Bloomberg. G4S-aktien steg 0,9 pct. til 21,47 kr.

I løbet af torsdagen kommer der desuden regnskab for tredje kvartal fra Roblon, der løftede sig 2,9 pct. til 246 kr. Selskabet, der blandt andet producerer kabelfibermateriale og LED-belysning, venter inden regnskabet et overskud før skat på 25 mio. kr. for hele året.

Derudover kan der komme fokus på Nordicom, der ser ud til at kunne komme på britiske hænder, da det pressede ejendomsselskabs hovedaktionær, Park Street Asset Management Limited, vil fremsætte et bud efter at have passeret en ejerandel på 33,33 pct. Nordicom-aktien faldt 2,3 pct. til 1,71 kr.

Slutteligt er der mulighed for fortsat interesse om Topdanmark, der var i fokus onsdag, hvor finske Sampo fremsatte et købstilbud på 183 kr. per aktie, som følge af at selskabet nu ejer over en tredjedel af forsikringskoncernen og dermed er forpligtet til at komme med et bud. Topdanmark-aktien steg 2,3 pct. til 186,70 kr.