Aktier: Rødt på Wall Street i den tidlige handel

Aktieindeksene i USA er slået bak i den tidlige handel fredag, hvor der tages lidt gevinst efter et givtigt første kvartal for aktierne.

S&P 500-indekset står til en fremgang på knap 6 pct. siden nytår, mens Dow Jones- og Nasdaq-indeksene er steget henholdsvis knap 5 pct. og næsten 10 pct. i kvartalet.

Fredag åbner de dog alle tre med fald på 0,2 pct. efter godt fem minutters handel.

Dagen har indtil videre budt på et par nøgletal en time før børsåbning, der først gav et dyk i futures men hurtigt blev genfortolket i positiv retning. Opgørelserne viste lidt lavere vækst i det personlige forbrug end ventet, trods at indtægterne voksede som ventet i februar. Desuden var inflationen i samme måned som ventet - men en anelse større for kerneinflationen.

Nøgletalskalenderen er ikke udtømt endnu, da der et kvarter efter børsåbning offentliggøres tal for PMI-indekset fra Chicago-regionen. Og et kvarter efter det leveres det endelige forbrugertillidsindeks fra University of Michigan. Begge tal er for marts.

Desuden er der programsat taler fra to af cheferne i de regionale centralbankafdelinger i Federal Reserve. Neel Kashkari fra Minneapolis-afdelingen og James Bullard fra St. Louis-afdelingen taler henholdsvis klokken 16 og 16.30 dansk tid.

Før dem har William Dudley fra Federal Reserve i New York gentaget centralbankens grundholdning om, at yderligere to rentestigninger i år virker passende. Det har svækket dollaren og anelse.

På selskabsfronten har Blackberry offentliggjort pænere tal end ventet for fjerde kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Både omsætningen og indtjeningen overgik det ventede, og det har sendt aktien op med 9,4 pct. til den højeste kurs i år.

FMC Corporation, der for få år siden købte danske Auriga, udvider sin portefølje inden for plantebeskyttelse ved at købe aktiviteter fra Dupont, som til gengæld køber FMC's sundheds- og næringsforretning. Det sender FMC-aktien op med 15 pct., mens Dupont falder 0,7 pct.