Aktier: Rødt over hele linjen i surt marked

De europæiske aktiemarkeder var alle klædt i rødt onsdag.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Bekymringer fra USA om præsident Donald Trumps evne til at gennemføre hans store planer om infrastrukturinvesteringer og skattereform prægede billedet, efter at han har startet endnu et politisk stormvejr.

Det har han gjort ved først at lække efterretningsinformationer til den russiske udenrigsminister og senest ved at have bedt den nu fyrede FBI-chef James Comey om at "se igennem fingre" med en undersøgelse af Trumps tidligere rådgiver Michael Flynn.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 endte 1,3 pct. lavere, og mere end 500 aktier i indekset faldt.

På enkeltmarkederne var der fald i det britiske FTSE 100-indeks på 0,3 pct., i Frankrigs CAC 40-indeks på 1,8 pct. og i Tysklands DAX-indeks på 1,4 pct.

Fire aktier faldt mere end 6 pct. Det franske ejendomsselskab Fonciere Des Regions satte sig 6,4 pct. trods et regnskab for første kvartal, der viste fremgang, og hvor forventningerne blev fastholdt.

Det franske energiselskab Electricite de France faldt 6,5 pct. Faldet forklaredes med at en miljøforkæmper - Nicolas Hulot - onsdag blev udnævnt til miljøminister. EDF producerer også energi fra atomkraftværker og kuldrevne værker.

Danske Simcorp endte nederst med sit fald på 6,7 pct.

Også britiske Spectris, der blandt andet producerer printplader, måtte efter sit regnskab se sine aktier falde med 6,4 pct. på børsen i London.

/ritzau/FINANS