Aktier: Rødt over hele linjen i C20 Cap-indekset

C20 Cap-indekset sluttede i rødt terræn torsdag eftermiddag og åbner i rødt terræn fredag, hvor alle aktierne falder i den indledende handel.

Læs mere
Fold sammen

TDC er forrest i indekset med et fald på 0,2 pct, mens Danske Bank omtrent det samme, og Carlsberg dykker minus 0,4 pct.

Vestas befinder sig i den tunge ende og falder 1,5 pct., mens Genmab dykker 1,26 pct.

TDC har gavn af, at den franske storbank Société Générale har hævet kursmålet. Franskmændene hæver fredag kursmålet til 58 kr. fra 55 kr. og anbefaler fortsat ”køb” af teleaktien.

Novozymes, der fredag morgen falder 1 pct, har ellers fået hævet sit kursmål. DNB Markets hævede kursmålet med 16 pct. til 320 pct., men den norske bank har stadigvæk en salgsanbefaling af den danske enzymaktie, hvilket har været tilfældet siden oktober 2011.

Også storebroderen Novo Nordisk har fået løftet sit kursmål. Analytikerne hos Deutsche Bank har hævet kursmålet for aktien i Novo Nordisk med 40 kr. til 335 kr., mens anbefalingen er "hold". Novo Nordisk falder 0,8 pct. fredag morgen.

Small Cap Danmark har offentliggjort, at selskabet har modtaget et anklageskrift fra bagmandspolitiet, som tiltaler foreningen for tre tilfælde af kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.

Sagen drejer sig om en række mindre aktiehandler op til årsskiftet 2009/2010 og 2010/2011, hvor investeringsforeningen ifølge bagmandspolitiet har manipuleret aktiekursen op på selskaberne BoConcept, Egetæpper og Rias for at stille foreningens årsresultat i et bedre lys. Bestyrelsen i SmallCap Danmark har tidligere meddelt, at de afviser sigtelserne.