Aktier: Rødt over hele linjen i Asien

De fjernøstlige investorer danner kø ved udgangen torsdag morgen. Samtlige markeder ligger med kursfald i varierende, men dog væsentlige, størrelser.

Læs mere
Fold sammen

Kommentarer fra den amerikanske centralbankchef Janet Yellen om, at obligationsrenterne er for lave, giver anledning til et skifte i investorernes syn på de pengepolitiske lempelser.

- Obligationsrenterne er for lave, og aktiernes værdiansættelser er for strakt. Det er er miljøet, som Federal Reserve har hjulpet til med at skabe. De politiske beslutningstagere forsøger at skabe et vækstmiljø, som måske eksisterede for 15 år siden, men nu ikke længere er muligt uden støtte fra lempelser. Vi prøver at få højere vækst, end hvad der er bæredygtigt muligt, siger investeringschef Jack Ablin fra BMO Private Bank til Bloomberg TV.

De japanske markeder er tilbage i fuldt sving efter en fem dage lang weekend, og aktieinvestorerne følger op til den internationale udvikling med kursfald.

Samtidig bliver de voldsomme stigninger i Kina udsat for en korrektion, der efter adskillige dæmpende tiltag fra myndighederne nu ser ud til at have læst skriften på væggen.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger torsdag morgen med et plus på 0,1 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -1,0

Topix -0,6

Hongkongs Hang Seng -0,6

China Shanghai Composite -1,4

China CSI 300 -0,9

Taiwan Taiex -0,8

Sydkoreas Kospi -1,3

Indiens BSE Sensex -2,6

Singapores STI -0,7

Sydney ASX 200 -0,9

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.00