Aktier: Rødt over hele linjen

De europæiske aktiemarkeder er alle klædt i rødt onsdag.

Bekymringer fra USA om præsident Donald Trumps evne til at gennemføre hans store planer om infrastrukturinvesteringer og skattereform præger billedet, efter at han har startet endnu et politisk stormvejr.

Først ved at lække efterretningsinformationer til den russiske udenrigsminister og senest viser det sig, at et memo fra den netop fyrede FBI-chef, James Comey, efter sigende skulle indeholde oplysninger om, at Trump har bedt Comey om at "se igennem fingre" med en undersøgelse af Trumps tidligere rådgiver Michael Flynn.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 ligger 0,3 pct. lavere i 394,66, og knap 450 aktier ligger lavere, mens de resterende stiger.

Af enkeltmarkeder er der fald i det britiske FTSE 100-indeks på 0,1 pct., i Frankrigs CAC 40-indeks på 0,5 pct. og i Tysklands DAX-indeks på 0,3 pct.

Blandt dagens store fald er aktierne i britiske handelsplatform for biler, Auto Trader, som finanshuset Berenberg har taget under kærlig behandling og indledt dækning af med en salgsanbefaling og et kursmål på 350 pence. Aktien handles til over 400 pence trods et fald onsdag på mere end 4 pct.

Det største fald tilfalder dog det franske ejendomsselskab Fonciere Des Regions, der falder 5,7 pct. trods et regnskab for første kvartal, der viste fremgang, og hvor forventningerne blev fastholdt.

Blandt de største stigninger er den østrigske bank, Raiffeisen Bank, der efter sit regnskab stiger knap 3 pct. Mest - med 4 pct. - stiger tyske Thyssenkrupp uden nogle egentlige nyheder.

Også på plussiden er Lloyds Banking, der nu igen er blev helt privatejet, idet den britiske stat har solgt de sidste af sine aktier efter at have reddet Lloyds efter finanskrisen. Oprindeligt investerede staten 20,3 mia. pund.

Llyods Banking Group stiger godt 2 pct.

/ritzau/FINANS