Aktier: Rødt marked mens investorer venter på regnskaber

Der er røde tal i de tre store amerikanske aktieindeks mandag umiddelbart efter børsåbningen.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset starter dagen med et fald på 0,3 pct., Dow Jones dykker ligeledes 0,3 pct., mens Nasdaq-indekset starter med et fald på 0,1 pct. De amerikanske værdipapirer følger dermed den negative stemning i resten af verden.

Det sker, mens investorerne venter på, at flere store selskaber som Apple, Amazon og Boeing aflægger regnskab i indeværende uge. I løbet af ugen holder den amerikanske centralbank, Federal Reserve, desuden rentemøde, men ifølge en analytiker, kommer det ikke til at byde på de store overraskelser.

- Regnskaberne kommer til at være det store fokus i denne uge. Ingen venter, at der kommer noget særligt overraskende ud af rentemødet i Federal Reserve. De vil dog holde tæt øje med Bank of Japans møde torsdag, siger Matt Maley, aktiestrateg hos Miller Tabak & Co., til Bloomberg News.

Fredag lukkede de store aktieindeks i USA blandet. S&P 500-indekset lå uændret ved børslukningen i 2091,58, de tunge aktier i Dow Jones steg godt 0,1 pct. til 18.003,75, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med et minus på knap 0,8 pct. i 4906,23.

På selskabssiden samler opmærksomheden sig om selskabet Xerox, der blandt andet er kendt for at producere kopimaskiner.

Selskabet fremlagde regnskab for første kvartal forud for børsåbningen, og Xerox skuffede en smule med en indtjening per aktie (EPS) på 22 cent. Ifølge data fra Bloomberg News er det nemlig en smule lavere end analytikernes forventninger om en indtjening på 23 cent per aktie. Omvendt slår omsætningen på 4,28 mia. dollar analytikernes forventninger.

Umiddelbart efter børsåbningen falder aktien 9,0 pct.

DIREKTØRSKIFTE PÅVIRKER

Medicinalselskabet Perrigo befinder sig også i rampelyset, i kølvandet af at selskabet tidligt på dagen annoncerede, den at nuværende formand, John Hendrickson, skal overtage rollen som administrerende direktør i selskabet efter Joseph Papa. Hendrickson har været formand for Perrigo siden oktober sidste år, men investorerne sender Perrigo-aktien ned med 10,2 pct.

Omvendt bekræfter selskabet Valeant Pharmaceuticals International, at det har planer om, at Perrigos afgående direktør, Joseph Papa, skal overtage rollen som administrerende direktør i virksomheden. Det bliver dermed hans opgave at stå for et turn-around i den udfordrede medicinalvirksomhed. Valeant-aktien stiger dermed 4,1 pct. ved åbningen.

Efter børslukketid kommer der desuden regnskab fra Express Scripts og First Bancorp.