Aktier: Rødt marked blødte yderligere efter ECB-møde

Det danske aktiemarked bød ved lukketid torsdag udelukkende på røde tal. Eliteindekset C20 Cap lukkede således 2,1 pct. lavere i 789,17 efter et fald på 0,9 pct. til 799,32 kort før middag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dagens hovedperson på aktiemarkederne rundt om i Europa var Mario Draghi. Chefen for den Europæiske Centralbank, ECB, trådte på scenen 14.30 på et pressemøde i Napoli. Og da han havde talt færdigt stod det klart, at de allerede faldende aktiemarkeder skulle yderligere ned.

- Vi følger med trenden herhjemme. Danmark har ligget i minus hele dagen, hvor aktiemarkederne faldt godt tilbage, specielt efter at Draghi var ude at tale. Det store budskab i dag er Draghis melding om, at han ser større sandsynlighed for negative overraskelser end positive overraskelser i forhold til vækstudsigterne. Det satte yderligere bekymringer i markedet, fortæller chefhandler Mads Zink fra Danske Bank.

Draghis udmelding lægger endnu flere bekymringer over på investorerne, der i forvejen har kvaler over skuffende nøgletal og geopolitiske uroligheder - senest i form af massive demonstrationer i Hongkong.

ECB valgte torsdag som ventet at fastholde den ledende rente, refirenten, på 0,05 pct. og fastholdt også indlånsrenten på minus 0,2 pct.

Draghi fortalte også, at ECB i denne måned går i gang med sit opkøb af realkreditobligationer.

Herhjemme formåede igen aktier at stige på en dag præget af konstante fald. Indtil handlens sidste minutter så det ud til, at Genmab og TDC som de eneste blandt de 20 eliteaktier ville ende med stigninger. Generelt var det de defensive aktier, der klarede sig igennem dagen med de mindste fald.

- Så er vi ovre i pharma-kategorien. Den uro, der er i øjeblikket, er ikke noget, der skal påvirke aktier som Genmab eller Lundbeck. Det er fair nok, at de ikke falder helt med markedet, siger Mads Zink.

TDC lukkede 0,3 pct. lavere i 44,27 kr., mens Genmab faldt 0,2 pct. til 250,50 kr. Chr. Hansen fik dagens mindste fald på 0,04 pct. til 228,00 kr.

Nederst i feltet lå den hårdt ramte cykliske Vestas-aktie. Vindmølleproducenten måtte samtidig sande, at den spanske vindmøllekonkurrent Gamesa har vundet en ordre på 220 MW i Brasilien på levering af 110 møller at typen G114-2,0MW. Det er den hidtil største ordre, som Gamesa har modtaget på denne mølletype.

Vestas faldt onsdag 3 pct. og lukkede torsdag 5,6 pct. lavere i 211,00 kr.

Pandora sank også mod bunden af C20, efter at smykkefirmaet onsdag satte rekord med et plus på 1,6 pct. til 469,7 kr. Aktien faldt torsdag 2,1 pct. til 459,90 kr., men det skete formentlig også fordi nogle aktionærer valgte at hive gevinsten fra aktien hjem.

Uden for C20 var der fokus på B&O, der skuffede med sit regnskab. Aktien blev derfor straffet og endte 11,11 pct. lavere i 52,00 kr.

Bang & Olufsen kom ud af første kvartal af regnskabsåret 2014/15 med et underskud før skat på 132 mio. kr., hvilket er en forværring fra samme periode sidste år, da underskuddet var på 68 mio. kr. før skat.

Nettoomsætningen landede på 571 mio. kr. i kvartalet. I samme periode sidste år præsenterede det Struer-baserede selskab en nettoomsætning på 566 mio. kr.