Aktier: Røde tal over hele kontinentet

Der er røde tal over hele det europæiske kontinent onsdag eftermiddag, hvor det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger i minus med 0,6 pct. til 356,46.

Den kedelige udvikling ligger på linje med udviklingen i USA tirsdag aften og i Asien onsdag morgen, påpeger Jyske Banks aktiehandler Kim Sejdelin Christensen,

- Der er fortsat en række usikkerhedsmomenter, herunder Kinas økonomi, renten i USA og en medicinalsektor, der fortsat er under pres, siger Kim Sejdelin Christensen til Ritzau Finans.

Usikkerheden blev heller ikke ligefrem mindsket, da der onsdag morgen kom skuffende nøgletal fra Kina, som kan være med til at bidrage til usikkerheden om timingen af rentestigningen i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

En af de få positive nyheder i Europa kommer fra det tyske energiselskab Eon, der sælger sin norske olie- og gasforretning for omkring 10,5 mia. kr. til det tyske selskab DEA. Den norske forretnings aktiverer består blandt andet af 43 efterforskningslicenser, og salget er angiveligt en reaktion på det store fald i olie- og gaspriserne.

Eon-aktien stiger som en af de få europæiske aktier med 0,4 pct. til 9,14 euro.

Der er også kursgevinst til den britiske investeringsgruppe Hargreaves Lansdow, der kan fortælle, at kundetilgangen i første kvartal er steget med hele 47 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år, mens antallet af aktive kunder er steget med 140 pct. Det sender aktiekursen op med 4,8 pct. til 1344 pence.

Bundprop i Stoxx 600-indekset er den svenske byggekoncern Skanska, der rasler ned på børsen i Stockholm, efter at selskabets ledelse har meddelt, at tab i dets amerikanske virksomheder kommer til at belaste resultatet for koncernens tredje kvartal med 630 mio. svenske kr.

Skanska skal således nedskrive for 630 mio. svenske kr., efter at en række byggeprojekter i USA har vist sig at blive dyrere end estimeret, fremgår det af selskabets regnskab for tredje kvartal. Det sender aktien i minus med 8,8 pct. til 159,50 svenske kr.

Næstsidst i Stoxx 600 ligger det danske smykkeselskab Pandora, der falder 5,8 pct. til 753 kr. efter en skuffende undersøgelse af det amerikanske salg.

De globale oliepriser fortsætter desuden tirsdagens fald, og det lægger pres på det britiske olie selskab Tullow Oil, der falder 3,8 pct. til 231,40 pence.