Aktier: Røde markeder presses ned af faldende bankaktier

De europæiske aktier falder over hele linjen onsdag middag i et marked, der har taget kurs mod det største fald i en måned, skriver Bloomberg News.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Det franske CAC 40 indeks trækker 1,1 pct. fra i middagshandlen, mens det tyske DAX-indeks falder med 0,7 pct.

Det toneangivende europæiske indeks Stoxx 600 falder onsdag middag med 0,8 pct., og ser man på sektorer, er det de finansielle aktier, der især står for skud. Gruppen falder samlet 1,5 pct. og ligger i bunden målt på sektorbasis.

I bunden af indekset ligger britiske Provident Financial, der dykker med hele 16,7 pct. efter at have meldt ud, at bankens afdeling for forbrugerkredit kommer til at blive halveret i 2017.

Og det er da også bankaktierne, der trækker det franske og tyske aktiemarked ned. På det franske aktiemarked ligger Crédit Agricole, Société Générale, BNP Paribas og Natixis med fald på omkring 2,2 pct., mens Deutsche Bank og Commerzbank falder op til 1,5 pct.

Også den belgiske detailkoncern Colruyt præsterer skidt efter at være kommet med et skuffende regnskab for 2016/17.

Resultatet af den primære drift (EBIT) ramte helt uden for analytikernes skive på 493,3 mio. euro mod estimater på 497-535,0 mio. euro.

Investorerne er ikke tilfredse med resultatet og får aktien til at falde med 5,9 pct.

I den anden ende af Stoxx 600 stiger britiske Whitbread med 3,7 pct., efter at selskabet har varslet, at det går mod en ellers negativ stemning blandt de britiske forbrugere.

Selskabet har meldt ud, at kaffekæden Costa, Beefeater-restauranter og Premier Inn-hoteller samlet har givet koncernen en like-for-like-vækst på 4,7 pct. i første kvartal sammenlignet med for et år siden.