Aktier: Røde indeks over en bred kam i Asien

Torsdag morgen ligger de asiatiske aktiemarkeder med kursfald over en bred kam, og regionens index styrer mod det største fald i to måneder.

Foto: KIMIMASA MAYAMA

Investorerne spekulerer i, at den budgetaftale, som der er nået enighed om i USA, kan få Fed tillid til at bremse sin stimulus af den amerikanske økonomi allerede i næste uge.

- Der er mulighed for en kortsigtet korrektion af aktierne, siger Shane Oliver, chef for investeringsstrategi ved AMP Capital Investors i Sydney.

- Efter de hurtige stigninger de seneste to år er aktierne ikke længere skambillige, og tilbageslag kan derfor nemt være mere flygtige.

Derudover er der fundet nye tilfælge af fugleinfluenza i prøver fra et marked i Shenzhen, hvilket har fået Hongkong til delvist at iværksætte nødplaner for pandemier.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 1,1 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,7 pct.

Også i Kina er investorerne negative, og Shanghai Composite og CSI 300-indekset ligger begge med et lille minus omkring nul. Hang Seng-indekset i Hongkong ligger ligeledes med et minus på 0,4 pct.

Blandt de øvrige asiatiske børser ligger Taiwans Taiex-indeks med et minus på 0,8 pct., mens Indiens Sensex-indeks falder 0,7 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks dropper 0,5 pct.

/ritzau/FINANS