Aktier: Rockwools finansielle mål får kølig modtagelse

Rockwool-aktien virker utæt i mandagens handel efter offentliggørelsen af afdæmpede finansielle mål for de kommende tre år.

Målsætningerne er langt fra noget, Sydbank falder på halen over, og Rockwool-aktien falder mest af alle på den danske fondsbørs, dog fulgt til dørs af Banknordik, der ikke er lykkedes med at finde købere til sin danske erhvervskundeforretning. Derfor vil den nu i stedet blive afviklet.

Blandt C20-aktierne er der en lille overvægt af aktier, der falder, og selve C20 Cap-indekset ligger 0,3 pct. lavere i 1024,24.

Rockwool falder tungt med 7 pct. til 1005 kr. Forud for sin kapitalmarkedsdag for analytikere, presse og investorer har isoleringsproducenten meldt nye finansielle ambitioner om en organisk omsætningsvækst på 2-4 pct. om året for perioden 2016-2018 og en gradvis forbedring af EBIT-marginen til 10 pct. i 2018.

- Man har tidligere haft en langsigtet finansiel målsætning om en EBIT-margin på 11 pct. Nu hedder den så en gradvis forbedring af EBIT-marginen til 10 pct. i 2018. Så vi skal nu helt frem til 2019 eller 2020, før vi ser Rockwool indfrir det tidligere mål, siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han peger desuden på, at forventningerne til den organiske vækst afspejler afdæmpede udsigter for Rockwool fremadrettet.

Blandt eliteaktierne falder A.P. Møller-Mærsk med 1,1 pct. til 9895 kr. Esplanaden er tilsyneladende ude af kapløbet om at overtage rederiet Neptune Orient Lines (NOL), der nu forhandler eksklusivt med det franske rederi CMA CGM om et frasalg.

Hos Nordea falder oplysningerne dog i god jord, da banken frygtede, at et opkøb af det Singapore-baserede rederi ville destruere værdi frem for at skabe værdi. Det siger chefaktierådgiver Torben Høyer fra Nordea.

- Så vi er sådan set glade for, at det ser ud som om, at Mærsk ikke overtager dem. Set ud fra et brancheperspektiv er det også positivt, for jo mere konsolidering, vi får, jo mere vil det på sigt være med til at reducere overkapaciteten, og det ville måske også kunne give lidt mere prisdisciplin. Så hvis CMA CGM overtager NOL, vil det ud fra at brancheperspektiv på sigt være positivt for Mærsk, vurderer Torben Høyer.

Fra analytikerkorpset er der mandag kommet justeringer af blandt andre Carlsberg. Bryggeriaktien falder med 0,8 pct. til 609 kr., efter at finanshuset Mirabaud har sænket sin anbefaling til "reducer" fra tidligere "neutral". Mandag er det endvidere kommet frem, at Royal Bank of Canada har løftet kursmålet for bryggeriaktien, men kun til 540 kr. fra 490 kr.

Blandt C20 Cap-indeksets vindere er FLSMidth, der stiger 1,2 pct. til 257,30 kr. Der er ingen bagvedliggende nyheder. William Demant, der satte rekord fredag, ligger uændret i 652,50 kr.

Blandt de mindre aktier falder Banknordik med 6,9 pct. til 135 kr. efter det mislykkede frasalg af sine danske erhvervskundeaktiviteter.

H+H er blandt mandagens mest positive islæt og stiger 7,8 pct. til 76,50 kr. Danske Bank har mandag løftet kursmålet for porebetonproducentens aktie til 100 kr. fra 75 kr.