Aktier: Rockwool og Topdanmark kan komme i fokus

Det tegner til en stille start på det danske aktiemarked torsdag morgen, hvor investorerne venter, at den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, orienterer Kongressens økonomiudvalg om de økonomiske udsigter ved 16-tiden.

- Vi får Yellen på banen senere, hvor hun nok vil komme med en antydning om en amerikansk renteforhøjelse i december, men det er der ikke den store overraskelse i, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank og henviser til, at de såkaldte Fed Funds indikerer, at der er 94 pct. sandsynlighed for, at renten hæves til december. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARY SCHWALM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi får Yellen på banen senere, hvor hun nok vil komme med en antydning om en amerikansk renteforhøjelse i december, men det er der ikke den store overraskelse i, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank og henviser til, at de såkaldte Fed Funds indikerer, at der er 94 pct. sandsynlighed for, at renten hæves til december.

- Så det laver nok ikke de store udsving, men der kan selvfølgelig komme nogle andre kommentarer til økonomien, tilføjer han.

C20 Cap-indekset lukkede 0,2 pct. højere i 949,80 onsdag, hvor investorerne var tilbageholdende på børserne i Europa.

TOPDANMARK OG ROCKWOOL I FOKUS

Mere selskabsspecifikt peger Ole Kjær Jensen på Rockwool og Topdanmark som to selskaber, der kan komme i fokus.

Uden for eliteindekset kommer Rockwool nemlig med regnskab for tredje kvartal inden åbningen torsdag.

De seneste opjusterede forventninger til 2016 er en EBIT-margin på omkring 10 pct. og en ?lille positiv salgsvækst? i lokal valuta. Exane BNP Paribas har inden regnskabet skåret sit kursmål for isoleringsproducenten til 1130 kr. fra 1270 kr.

Rockwool-aktien lukkede med et fald på 1 pct. til 1073 kr. onsdag.

Forsikringsselskabet Topdanmark har ifølge Bloomberg News fået sænket sin anbefaling til "sælg" fra "neutral" af analytikerne hos amerikanske Citi, der dog løfter kursmålet til 176 kr. fra 171,5 kr.

Aktien i Topdanmark lukkede onsdag i 180,70 kr.

Finans.dk skriver, at medicinalselskabet Lundbeck risikerer at tabe indtjening på epilepsimidlet Sabril, når patentet udløber engang i 2017. Selskabet ventes at miste minimum 500 mio. kr. næste år på salget af et af de bedst sælgende midler til behandling af epilepsi. Omvendt ventes andre produkter at øge omsætningen og mere end kompensere for det omsætningsfald ifølge estimater Ritzau Estimates.

Medicinalaktien lukkede med et fald på 0,3 pct. til 260,9 kr. onsdag.

Derudover planlægger den hollandske stat at sælge op til 7 pct. af aktierne i storbanken ABN Amro, som Nordea tidligere har vist interesse for.

Aktiesalget fremgår af en pressemeddelelse fra ABN Amro, skriver Bloomberg News.

Med aktiesalget vil den hollandske stats ejerandel forventeligt falde til omkring 70 pct. af aktiekapitalen.

Nordeas aktie faldt 0,3 pct. onsdag til 72,9 kr.

Torsdag kommer der også regnskab fra flytteselskabet Santa Fe og plastvirksomheden SP Group, der steg henholdsvis 2,5 pct. og 2,6 pct. onsdag.

Santa Fe, der gør status for tredje kvartal venter en omsætning i intervallet 320-350 mio. euro. Driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, ventes at lande i intervallet 10-14 mio. euro opgjort før særlige poster. Særlige poster forventes at blive en indtægt på omkring 13 mio. euro.

SP Group, der steg 2,6 pct. til 667 kr., venter i 2016 en omsætning i niveauet 1500 mio. kr. samt et resultat før skat og minoriteter i niveauet 100-120 mio. kr.