Aktier: Rockwool og DFDS kan løbe med opmærksomheden

Læs mere
Fold sammen

Det ser ud til at blive en rolig start på det danske aktiemarked fredag, hvor selskaber som Rockwool, Novo Nordisk og DFDS kan blive dem, der løber med al opmærksomheden.

Det vurderer chefaktiespecialist Michael Borre fra Nordea over for Ritzau Finans.

- Det bliver en åbning omkring niveauet fra i går. De amerikanske markeder har ligget stort set fladt, siden vi lukkede i Europa, og der er heller ikke meget knald i de amerikanske futures. De er steget med to og tre basispunkter. Det bliver så tæt på et rundt nul, som vi kan komme, siger Michael Borre.

De toneangivende europæiske futures peger på fald på omkring 0,1 pct., mens amerikanske futures peger på i retningen mod uændret niveau.

Torsdag endte det danske eliteindeks C20 Cap med en stigning på 0,6 pct. til 1029,63. Stigningerne torsdag var foranlediget af især Carlsbergs B-aktie, der steg 2 pct. til 608,50 kr. på rygter om, at der vil blive lempet på sanktionerne i det russiske marked.

Den schweiziske storbank UBS har løftet sit kursmål for Carlsberg til 610 kr. fra 520 kr., mens anbefalingen "neutral" fastholdes.

Michael Borre peger på, at der fra åbningen fredag kan komme på fokus på særligt Novo Nordisk, som torsdag havde kapitalmarkedsdag, og rederiet DFDS, som torsdag leverede et pænt regnskab for tredje kvartal.

- Fra åbningen tror jeg, at der er to selskaber, som vil være i fokus. Det ene er DFDS ovenpå regnskabet i går, hvor vi egentlig synes, at den belønning, aktien fik, var alt for lidt i forhold til, hvor godt regnskabet var. DFDS hævede forventningerne til 2015 i går, men selskabet hævede dem faktisk så meget, at de nye forventninger til 2015 var så høje, at de ramte konsensusestimatet for 2016, lyder det fra Michael Borre.

Fredag morgen har Nordea løftet kursmålet for aktien til 300 kr. fra 260 kr. Banken fastholder anbefalingen "køb".

DFDS-aktien endte torsdag med en stigning på 5,5 pct. til 260 kr.

Michael Borre påpeger desuden, at også Novo Nordisk kan komme i fokus, da mange analytikere fredag vil komme med analyser fra gårsdagens kapitalmarkedsdag, og det kan henlede investorernes opmærksomhed på aktien.

- Hvis vi skal lave et væddemål, vil jeg sige, at aktien skal op, men så bliver det ikke markant, for så havde den taget reaktionen i går, siger Michael Borre.

Nordea selv løfter kursmålet for Novo Nordisk til 505 kr. fra 493 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Novo Nordisk steg torsdag 0,2 pct. til 379,20 kr.

Fredag er Rockwool blandt de få regnskabsaktuelle danske selskaber, når selskabet leverer tal for tredje kvartal. Stenuldsproducenten venter for hele 2015 en omsætningsvækst på lige over 2,5 pct. baseret på sammenlignelige valutakurser og et driftsresultat på EBIT-niveau på "over" 150 mio. euro.

- Rockwool er lidt i modvind i forhold til, at markedsforholdene er svære for selskabet specielt Rusland, hvor der er recession, og det vil regnskabstallene selvfølgelig blive præget af, siger Michael Borre.

- Så er der også det, at der er kapitalmarkedsdag på mandag, som også bliver vigtig at se frem imod, fordi selskabet der har mere tid til at tale med investorerne om virksomheden på sigt. Så jeg tænker på Rockwool-aktien som en totrins-raket. Vi får nogle tal i dag, og det vil påvirke aktien, men den 23. november kan ende med at blive lige så vigtig, tilføjer han.

Efter lukketid torsdag løftede Rockwool desuden sløret for, at det investerer 40 mio. dollar i en ny loftpladefabrik i USA, der ventes at komme i drift i 2017.

Torsdag steg Rockwools B-aktie 0,5 pct. til 1085 kr.

Også udenfor C20 Cap-indekset leverer byggevaregrossisten Brdr. A&O Johansen fredag regnskab for tredje kvartal. Koncernen venter i indeværende regnskabsår et resultat før skat på cirka 115 mio. kr.

Torsdag endte selskabets aktie med en stigning på 1,4 pct. til 1845 kr.