Aktier: Rockwool dykker efter måludmelding

Aktionærerne i Rockwool virker ikke synderligt begejstrede over de mål, som selskabet mandag har meldt ud forud for selskabets kapitalmarkedsdag. I de indledende handler fra ugens begyndelse falder Rockwool-aktierne mest af alle på den danske fondsbørs.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Blandt C20-aktierne er der en nogenlunde ligelig fordeling mellem aktier, der stiger, og aktier, der falder. Fald i nogle af sværvægterne betyder dog, at indekset efter ti minutters handel er faldet med 0,2 pct. til 1025,07.

Rockwool oplyste forud for sin kapitalmarkedsdag for analytikere, presse og investorer mandag, at selskabets bestyrelse har godkendt selskabets finansielle ambitioner om en organisk omsætningsvækst på 2-4 pct. om året for perioden 2016-2018 og en gradvis forbedring af EBIT-marginen til 10 pct. i 2018.

Investorerne er ikke imponerede og handler Rockwools B-aktie ned med 5,6 pct. til 1020 kr.

Fald er der også i aktien i Banknordik efter meddelelsen om, at det vil foretage en kontrolleret afvikling af sine danske erhvervskundeaktiviteter, som det ikke lykkedes banken at finde en køber til. Banken venter at udbetale et ekstraordinært udbytte på op til 200 mio. kr. i 2016. Banknordik-aktien falder fra ugestarten 4,5 pct. til 138,50 kr.

Blandt C20-aktierne topper DSV med en stigning på 0,5 pct. til 277,20 kr., mens Carlsberg B ligger i bunden med et fald på 1,2 pct. til 606,50 kr. Carlsberg har fået sænket sin anbefaling hos finanshuset Mirabaud til "reducer" fra tidligere "neutral". Mandag er det endvidere kommet frem, at Royal Bank of Canada har løftet kursmålet for bryggeriaktien til 540 kr. fra 490 kr.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie falder desuden 1 pct. til 9905 kr. trods nyheden om, at selskabet tilsyneladende er ude af kapløbet om at overtage rederiet Neptune Orient Lines (NOL), der nu forhandler eksklusivt med det franske rederi CMA CGM om et frasalg.

Hos Nordea havde aktiefolkene heller ikke ventet, at Mærsk ville ende med at overtage NOL, men hvis det alligevel havde været tilfældet ville frygten - med det nuværende prisniveau for NOL - have været, at det kunne gå hen at destruere værdi frem for at skabe værdi. Det siger chefaktierådgiver Torben Høyer fra Nordea til Ritzau Finans.

- Så vi er sådan set glade for, at det ser ud som om, at Mærsk ikke overtager dem. Set ud fra et brancheperspektiv er det også positivt, for jo mere konsolidering, vi får, jo mere vil det på sigt være med til at reducere overkapaciteten, og det ville måske også kunne give lidt mere prisdisciplin. Så hvis CMA CGM overtager NOL vil det ud fra at brancheperspektiv på sigt være positivt for Mærsk, vurderer Torben Høyer.

TV: Katja Damkier Hansen tager pulsen på aktiemarkederne