Aktier: Roche og sortsyn sendte børserne i rødt

Uro om de mange lurende risikomomenter og en skuffelse fra medicinalselskabet Roche var med til at sende de europæiske aktier i rødt tirsdag.

Mange investorer vælger at gå forsigtigt til værks forud for vigtige begivenheder senere på ugen. Torsdag er der nemlig både britisk valg, rentemøde i Den Europæiske Centralbank og vidneudsagn fra eks-FBI-chef James Comey at holde øje med.

- I bund og grund forbereder vi os på volatil handel på torsdag og fredag, da mindst én af disse nøglebegivenheder kan udløse store bevægelser i markedet, skriver analytikerne fra Rabobank ifølge Marketwatch.

Stoxx 600-indekset over de største europæiske aktier sluttede tirsdagen 0,7 pct. lavere efter pres på de fleste sektorer.

På sundhedsområdet trak det ned, at Roche offentliggjorde skuffende resultater for brystkræftmidlet Perjeta, der kun viste marginale fordele for de kvinder, der deltog i et klinisk studie. Medicinalkæmpen faldt 5,8 pct. - eller et dyk på omkring 90 mia. kr. i markedsværdi.

Også nedtrykt i sundhedssektoren var Convatec, der faldt 5 pct. efter to storaktionærers salg af aktier med rabat.

I den positive ende af skalaen var Vestas topscorer med en stigning på 4,7 pct. efter et løftet kursmål fra Goldman Sachs.

Også den tyske forsyningssektor var godt kørende forud for onsdagens afgørelse i landets højesteret. Her skal det afgøres, om RWE, Eon og andre kan få penge tilbage for en særskat på atomkraft.

/ritzau/FINANS