Aktier: Ro på Asiens markeder op til Federal Reserve-melding

De asiatiske aktieinvestorer har taget en mere rolig tilgang til markederne onsdag end de foregående dages tilnærmelsesvise paniske start på dagens handel.

Foto: JOHANNES EISELE.
Læs mere
Fold sammen

De kinesiske markeder synes til dels at være faldet til ro, efter at de statsejede institutioner er beordret til at købe aktier i stor stil, mens marginhandlerne tager de statslige opkøb til sig som en chance for at slippe ud af deres positioner og derfor sælge ud.

- Det er ofte sådan, at når der har været solgt en masse aktier, kommer der et rekyl i markedet, siger aktiestrateg Nader Naeimi fra AMP Capital Investors til Bloomberg News.

Over alt er der dog samtidig en vis tøven i markederne, da afslutningen af onsdagens pengepolitiske møde i Federal Reserve, USA's centralbank, og den efterfølgende melding fra beslutningstagerne afventes.

Mødet er det sidste inden den amerikanske sommerpause, og der imødeses nye kommentarer om, hvornår Federal Reserve vil starte sidste del af normaliseringen af den syv år lange krisepolitik, der har resulteret i massive likviditetsudbud og ekstremt lave renter.

Samtidig er der bekymringer om, hvorvidt den seneste udvikling i Kina vil betyde en udskydelse af de ventede renteforhøjelser.

- Federal Reserve vil sandsynligvis være fokuseret på de globale vilkår, for det, som sker på globalt plan, kan ikke ignoreres, siger Nader Naeimi.

Mens de kinesiske markeder ligger med mindre fald, er de japanske investorer kommet tættere på en positiv udvikling i formiddagens løb. Nikkei-indekset ligger med et fald på 0,1 pct., mens det bredere Topix-indeks modsat stiger 0,3 pct.

I Hongkong har det toneangivende Hang Seng-indeks ligget med positiv undertone siden start, om end med en sivende tendens. Ved frokosttid er der fortsat et plus på knap 0,1 pct. tilbage.

Shanghai Composite ligger samtidig med et minus på 0,2 pct., mens faldet i CSI 300-indekset er på 0,4 pct.

Blandt de øvrige børser giver de positive råvarepriser anledning til kursstigninger i Sydney, hvor ASX-indekset lukker med et plus på 1,1 pct. Taiwans Taiex-indeks har rettet sig men ligger dog fortsat med et fald på 0,1 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks til gengæld stiger 0,6 pct., og Singapores Strait Times holder næsen oven vande med et plus på 0,1 pct.

Onsdag morgen handles de amerikanske futures med fald på godt 0,1 pct.