Aktier: Risikovillighed bredte sig over markederne i Europa

Efter tre dage med generelle fald på de europæiske aktiemarkeder bredte der sig onsdag en positiv stemning og risikovillighed på de over de europæiske aktiemarkeder, hvor det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg 0,8 pct.

Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

På de store toneangivende aktiemarkeder steg FTSE 100-indekset i London 0,1 pct., mens DAX-indekset i Frankfurt løftedes 1,0 pct. I Paris sluttede CAC 40-indekset 0,9 pct. højere.

Især industriselskaberne nød godt af den mere optimistiske stemning. På sektorbasis var der tale om en stigning på 1,2 pct. Men generelt var det aktier, der sædvanligvis relateres til økonomisk vækst, som førte an. Bilaktierne steg samlet 1,2 pct.

Blandt topaktierne i den europæiske aktiehandel sluttede den svenske bus- og lastbilproducent Volvo med en stigning på 4,7 pct. Volvo kunne onsdag morgen offentliggøre et positivt overraskende regnskab. Salget rapporteredes til 82,6 mia. svenske kr. i fjerde kvartal mod estimerede 78,0 mia. svenske kr. ifølge SME Direkt.

Også den tyske industrigigant Siemens sås på indeksets top ti-liste med en stigning på 5,3 pct., som reaktion på en opjustering af forventningerne til driftsmarginalen med et halvt pct.point til 11-12 pct.

Det hollandske teleselskab Koninklijke KPN mistede over dagen 3,9 pct. trods regnskab på linje med forventningerne. Men selskabet formåede ikke på sin telekonference at skabe tillid til, at det kan skabe vækst i den udfordrede entreprise-forretning.

På indeksets skyggeside faldt også svenske Electrolux 2,1 pct. efter et skuffende regnskab med en omsætning i fjerde kvartal på 32,1 mia. svenske kr., mens analytikerne ifølge SME Direkt havde ventet 33,5 mia. svenske kr. Overskuddet før skat blev 1245 mio. svenske kr. mod ventet 1570 mio. svenske kr.