Aktier: Risikovillighed breder sig især til fordel for industri

Risikovillighed har bredt sig over de europæiske aktiemarkeder i onsdagens handel, hvor det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,9 pct. i revanche efter tre dage med generelle fald.

Den mere optimistiske stemning er båret af industriselskaber og andre sektorer, der sædvanligvis knytter an til økonomisk vækst. Blandt forbrugsgode-producenterne er der især fremgang til bilindustrien, der løftes 1,4 pct. på sektorbasis, og det samlede industriindeks under Stoxx 600 stiger i samme takt.

Øverst i den europæiske aktiehandel med en stigning på 8,5 pct. ligger den svenske bus- og lastbilproducent Volvo, der onsdag morgen offentliggjort et positivt overraskende regnskab. Salget rapporteres til 82,6 mia. svenske kr. i fjerde kvartal mod estimerede 78,0 mia. svenske kr. ifølge SME Direkt.

Også den tyske industrigigant Siemens ses på indeksets top ti-liste med en stigning på 4,6 pct., som reaktion på opjustering af forventningerne til driftsmarginalen med en halvt pct.point til 11-12 pct.

På indeksets skyggeside falder svenske Electrolux 2,1 pct. efter et skuffende regnskab med en omsætning i fjerde kvartal på 32,1 mia. svenske kr., mens analytikerne ifølge SME Direkt havde ventet 33,5 mia. svenske kr. Overskuddet før skat blev 1245 mio. svenske kr. mod ventet 1570 mio. svenske kr.

På de store toneangivende aktiemarkeder stiger FTSE 100-indekset i London 0,6 pct., mens DAX-indekset i Frankfurt løftes 0,9 pct. I Paris ligger CAC 40-indekset 1,2 pct. højere.