Aktier: Risikolysten spirede efter nye meningsmålinger

Der var gode takter på de europæiske børser mandag, efter at meningsmålinger i weekenden viste medvind til de EU-positive britiske vælgere før torsdagens folkeafstemning.

På aktiemarkedet gav det stor fremgang, og det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg hele 3,7 pct. Det hører med til historien, at markedet de seneste uger har været presset.

I toppen af Stoxx 600 sluttede rejseselskabet Thomas Cook. Bloomberg News skrev, at Thomas Cook er blandt de selskaber, som kan risikere at få en hård medfart, såfremt briterne ender med at stemme for et farvel til EU. Aktien steg omkring 8 pct., efter at den er faldet omkring 12 pct. de seneste to uger.

I toppen fandt man også den irske bookmaker Paddy Power, som steg omkring 8 pct., uden at der dog var konkrete nyheder fremme.

Selskabet er herhjemme nok særligt kendt for at have sponsoreret underbukser til fodboldspilleren Nicklas Bendtner under EM i 2012, hvilket efterfølgende gav ham en bøde på omkring 750.000 kr., som Paddy Power dog valgte at betale.

I det tyske var der fokus på medicinal- og kemigiganten Bayer. Selskabet er ifølge Bloomberg i dialog med investeringsbanker, der undersøger et muligt salg af selskabets radiologidivision, der kan have en værdi på op mod 20 mia. kr. Aktien steg 1 pct.

Den gode stemning på aktiemarkedet generelt afspejlede sig ved, at hele 586 aktier i Stoxx 600 sluttede i plus. Randgold Resources, som blandt andet udvinder ædelmetaller, var blandt de faldende.

Et fald i guldprisen, der dykkede som følge af øget risikovillighed på finansmarkederne, ramte aktien i det britiske selskab, som dykkede omkring 2 pct.