Aktier: Risikoaversion tog overhånd

Efter en periode med solide kursstigninger ikke mindst trukket af en svækket euro over for dollar tog de europæiske aktieinvestorer torsdag en dyb indånding og lod dagen udvikle sig til en »risk-off« dag med kursfald over stort set hele linjen.

Læs mere
Fold sammen

Især i Tyskland, hvor det toneangivende DAX-indeks faldt 1,9 pct., mens FTSE 100-indekset i London og CAC 40-indekset i Frankrig slap med fald på henholdsvis 1,4 pct. og 0,6 pct.

Slemt gik det også ud over det spanske IBEX-indeks og Italiens MIB-indeks der begge mistede 1,5 pct.

Målt på det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks blev det til et tilbagetog på 0,8 pct. til indeks 411, efter at indekset onsdag nåede rekordhøje 415, da chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, havde garanteret for fortsættelse og gennemførelse af bankens opkøb af især statsobligationer.

I toppen af Stoxx-indekset sluttede det finske teleselskab Elisa med et løft på 5,6 pct. efter offentliggørelse af et kvartalsregnskab med en nettoindtjening på 58,5 mio. euro sammenhold med analytikernes forventning om en indtjening på 54 mio. euro.

Med i toppen var også det norske geodata-selskab TGS Nopec Geophysical med en stigning på 4,5 pct. Selskabet har offentliggjort en joint venture-aftale om fremskaffelse af seismiske 3D-data for et 4500 kvadratkilometer stort område i Barentshavet, og selskabet anbefaling er blevet opgraderet til "køb" fra "sælg" hos finanshuset Goldman Sachs.

Franske Renault brillerede med en kursstigning på 2,9 pct., efter at brancheorganisationen for den europæiske bilindustri har rapporteret om stigning i salgsvæksten i marts.

Unilever-aktien blev løftet 2,6 pct. Den britiske gigant inden for forbrugervarer har rapporteret overraskende stor salgsvækst i første kvartal af det brede sortiment, der omfatter blandt andet Magnum-is, Rexona, Lipton te og Knorr-produkter.