Aktier: Ringe i vandet fra Trump-maveplasker rumsterer stadig

Selv om det amerikanske valg af Donald Trump som ny præsident allerede ligger nogle få dage tilbage, sætter det stadig sit præg på de finansielle markeder og herunder aktiehandlen herhjemme.

Mens markederne lukkede med fald i Europa torsdag, så amerikanerne anderledes positivt på aktierne og satte Dow Jones i rekord. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Og fordi fredagen ikke byder på de helt store selskabsregnskaber fra Danmark, så vil det formentlig være de mere makropolitiske vilkår, som kommer til at sætte tonen på det danske aktiemarked. Her sluttede det ledende C20 Cap-indeks torsdag 0,9 pct. lavere til indeks 943,98.

Mens markederne lukkede med fald i Europa torsdag, så amerikanerne anderledes positivt på aktierne og satte Dow Jones i rekord. På de store asiatiske markeder er stigningen fortsat fredag, hvilket ikke mindst skyldes, at mistillid er afløst af tiltro til Donald Trump-effekten.

Især finansaktierne flyder højt på dønningerne efter præsidentvalget i forventning om, at den fremtidige amerikanske finanspolitik vil øge inflationen og dermed renterne til fordel for bankernes indtjening.

Fredag morgen ligger amerikanske aktiefutures og veksler mellem mindre stigninger og mindre fald, mens den tyske DAX-futures peger op med omtrent 0,2 pct. Dermed giver det samlet en indikation om, at det danske aktiemarked fredag formentlig vil starte ud relativt uændret.

NKT MED REGNSKAB

Blandt de danske selskaber er der fra morgenstunden kommet regnskab for tredje kvartal fra NKT Holding, som torsdag steg 1,5 pct. til 439 kr.

Selskabet har i forbindelse med regnskabet justeret forventningerne til 2016, hvor selskabet nu venter en negativ organisk vækst på 2-3 pct. og en operationel EBITDA-margin på omkring 9,6 pct.

Tidligere ventede selskabet en flad organisk vækst og en EBITDA-margin på niveau med de 9,4 pct., det realiserede i 2015.

A.P. Møller-Mærsk, der steg 1,0 pct. til 9210 kr., får fredag de ugentlige rateindeks fra Singapore, SCFI, der også giver en indikation for de rater, Maersk Line sejler med.

WDH FÅR SÆNKET ANBEFALING

William Demant Holding, som endte 4,1 pct. lavere til 118,90 kr., får nedgraderet anbefalingen til "sælg" fra "hold" hos ABG Sundal Collier, mens kursmålet sænkes til 105 kr. fra 130 kr. efter torsdagens skuffende periodemeddelelse.

Her oplyste høreapparatselskabet, at det er mest sandsynligt, at årets driftsresultat vil ramme den nedre del af forventningsintervallet på 2,0-2,3 mia. kr.

Nordea, der steg 1,9 pct. til 72,15 kr., har af schweiziske UBS fået opjusteret kursmålet til 75,43 kr. fra 68,72 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

FLSmidth, som gik frem med 3,7 pct. til 278,40 kr., har fået hævet kursmålet hos svenske SEB til 250 kr. fra 225 kr. Anbefalingen er stadig "sælg".

Genmab, som faldt 1,2 pct. til 1211 kr., holdt torsdag kapitalmarkedsdag med opløftende indlæg efter dansk børslukketid fra blandt andre finansdirektør David Eatwell om markante potentielle indtægtsstrømme de kommende år.

Dong Energy, der tabte 3,7 pct. til 240,40 kr., er fredag i fokus i Jyllands-Posten, som kan fortælle, at svenske Vattenfall med sit vinderbud på Kriegers Flak har trillet en økonomisk håndgranat ind under det danske energiselskabs indtjeningsambitioner.