Aktier: Ringe asiatisk investor-år efter solid nedgang i anden halvdel

Der er en blandet udvikling på de asiatiske aktiemarkeder onsdag morgen. Men generelt er interessen lav og volumen tilsvarende lille op til årsafslutningen.

Samlet set har det været et skidt år for de fjernøstlige investorer, hvis der ses på udviklingen i helikopterperspektiv.

Det brede asiatiske aktieindeks MSCI Asia Pacific Index er indtil nu faldet godt 4 pct. i år. Året så ellers en hel del bedre ud ved halvårsskiftet, hvor indekset havde udkonkurreret de globale aktier, men den kinesiske aktieuro i sensommeren og den efterfølgende overraskende yuan-devaluering parret med bekymringerne for renteforhøjelser fra Federal Reserve fik investorerne til at trække følehornene til sig.

Den fraværende appetit på risiko holdt sig helt frem til julemåneden, der traditionelt er en god måned for aktiemarkederne. Og det har også været tilfældet i år, hvor MSCI Asia Pacific Index hidtil er steget 0,4 pct.

Onsdag morgen er det fortsat de globale markeder, som viser vejen for investorerne.

- I dag handler det om at se positivt på de globale bevægelser tirsdag og notere lettelse over, at det ser ud som om, at vi vil være i stand til at slutte året i en positiv atmosfære. Markedet bliver fortsat sat i bevægelse af oliepriserne, og det skal der også fokuseres på i de første tre måneder eller første halvdel af næste år, siger investeringsrådgiver Chihiro Ohta fra SMBC Nikko Securities i Tokyo til Bloomberg News.

Det toneangivende japanske aktieindeks, Nikkei 225, stiger 0,4 pct., hvilket også er tilfældet for det bredere Topix-indeks.

De kinesiske børser er lidt mere tilbageholdende, men det er dog fortsat kun små bevægelser, der præger markedet.

Shanghai Composite falder 0,1 pct., og CSI 300 ligger med et minus på 0,3 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks dropper 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med små fald på under 0,1 pct. onsdag morgen.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 0,4

Topix 0,4

Hongkongs Hang Seng -0,5

China Shanghai Composite -0,1

China CSI 300 -0,3

Taiwan Taiex -0,2

Sydkoreas Kospi -0,2

Indiens BSE Sensex -0,1

Singapores STI -0,6

Sydney ASX 200 1,0

--------------------------------------

#

Indeksværdi klokken 05.45

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk