Aktier: Rift om toppen i C20

Der var kamp i toppen af det danske eliteindeks C20 Cap onsdag. Novo Nordisk havde førstepladsen det meste af dagen, men det blev Pandora, der lukkede som den mest stigende aktie.

Pandora
Foto: Nils Meilvang. Pandora på strøget.
Læs mere
Fold sammen

Samlet steg C20 Cap med 0,2 pct. til indeks 1057,98, hvor Pandora steg til rekord med en stigning på 2 pct. til 855 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

Samtidig formåede Genmab at blande sig i toppen med en stigning på ligeledes 2,0 pct. pct. til 909,50 kr. Det betød, at selskabet næsten indhentede det tabte fra tirsdagens fald.

- Det vi ser i dag hos Genmab er en modreaktion på den svage lukning tirsdag. Ellers er det et marked, der er en lille smule afventende frem mod talen fra den amerikanske centralbankchef Janet Yellen senere onsdag, og rentemødet i Den Europæiske Centralbank torsdag, siger Sydbanks afdelingsdirektør, Ole Kjær Jensen, overfor Ritzau Finans.

- Vi står overfor nogle store begivenheder de kommende dage, hvor ugen sluttes af med den amerikanske jobrapport. Det kan give nogle store udsving, vurderer afdelingsdirektøren.

Novo Nordisk endte med at stige med 1,3 pct. til 398,80 kr. ovenpå en ændring af kursmålet fra den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley. Sent tirsdag meldte banken ud med et kursmål for medicinalaktien på 461 kr. fra 424 kr.

- Novo endte dagen tæt på den psykologiske grænse på 400 kr. Stigningen kom, efter at Morgan Stanley i sin analyse vurderede, at Novos markedsandele for insulin (langtidsvirkende, red.) kan stige fra 25 pct. til 40 pct. frem mod 2020, siger Ole Kjær Jensen.

Morgan Stanley anbefaler fortsat "overvægt" af Novo Nordisk og begrunder kursløftet med medicinalselskabets globale vækstforventninger på insulinområdet og udsigten til yderligere gevinster til aktierne og indtjeningen.

A.P. Møller-Mærsk endte i bunden af indekset. B-aktien faldt med 3,2 pct. til 10.430 kr., efter at analysefirmaet Alphaliner i et nyhedsbrev skrev, at der er mere modvind forude til de største containerrederier trods et fald i indtjeningen i tredje kvartal. Marginerne ventes at blive endnu dårligere i fjerde kvartal, skriver Alphaliner, der venter, at endnu flere rederier vil få endnu større negativ driftsmargin og dårlige resultater.

- Der er ikke umiddelbart andre nyheder, der presser aktien ned end dem fra analysehuset, siger Ole Kjær Jensen.

Vindmølleselskabet Vestas steg 0,4 pct. til 461,70 kr. onsdag. Og står det til Nordea, kan selskabets aktie også få medvind fremadrettet på grund af den ordreindgang, der ses i øjeblikket - blandt andet med mandagens ordre på 201 megawatt til EDF Renewable Energy i USA.

- Med det nuværende stærke ordremomentum mener vi, at der er plads til yderligere stigninger den kommende tid, lyder det fra seniroaktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea, der har en købsanbefaling af Vestas-aktien.

Og onsdag blev en ny ordre føjet til. Vestas skal levere 11 styk V126-3.3 MW-vindmøller med en samlet kapacitet på 36 megawatt til et projekt i Tyskland.

Jyske Bank spekulerede i, at Carlsberg trods sparelsesprogrammet "Funding the Journey" kan vælge at investere 10 mia. kr. i at købe ølmærkerne Peroni og Grolsch, efter der de seneste dage er blevet spekuleret i, at AB Inbev forbereder sig på et frasalg for at få myndighedernes godkendelse af købet af Sabmiller.

- Vi tror ja, hvis prisen er rigtig. AB-Inbev ville være tvunget sælger af disse aktiver, og der ville nok ikke være mange om buddet, skriver banken i en analyse.

Carlsberg steg onsdag med 0,5 pct. til 602,50 kr.

Og så var der en tidlig julegave til aktionærerne i Boconcept, hvor aktien steg med 22,3 pct. til 335 kr., efter at selskabet i forbindelse med halvårsregnskabet i det forskudte regnskabsår 2015/16 kunne melde hele to opjusteringer ud - både for regnskabsåret 2015/16 og 2016/17, der skydes i gang den 1. maj næste år. I indeværende år ventes nu en omsætningsvækst på 7-8 pct. mod tidligere omkring 5 pct. Overskudsgraden ventes at ligge i niveauet 7-8 pct. mod tidligere 5-6 pct.

- De kommer igen med en opjustering, og de har formået at optimere deres forretningsmodel. For et års tid siden lå kursen nede på omkring 70 kr. - men de har siden fået styr på forretningen, siger Ole Kjær Jensen.

Også Aalborg Boldspilklub opjusterede forventningerne til regnskabsåret 2015, hvilket skyldes et større provenu end ventet fra det europæiske fodboldforbund, Uefa. Selskabet venter nu et "positivt resultat", mens der tidligere var ventet et resultat på mellem nul og minus 5 mio. kr.

AaB steg med 3,1 pct. til 0,30 kr.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk