Aktier: Revanche til Genmab og Mærsk i smågrønt marked

Det er fredagens tabere, der starter i førertrøjen mandag, hvor det danske aktiemarked er på vej op i gear igen efter vinterferie

Arkivfoto. Det er fredagens tabere, der starter i førertrøjen mandag, hvor det danske aktiemarked er på vej op i gear igen efter vinterferie Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Genmab og Mærsk er hovedårsagerne bag C20 Caps lille stigning, mens samme aktier udgjorde bundpropperne før weekenden.

Efter ti minutter ligger det toneangivende danske indeks 0,1 pct. højere i 1077,15.

Generelt er der også positiv stemning på de andre europæiske børser, som dermed følger i kølvandet på bevægelserne fredag eftermiddag i USA og mandag morgen i Asien.

For Genmab er der intet særligt nyt ude, men aktien dykkede 1,8 pct. fredag, så der er tale om lidt revanche i dens C20-toppende stigning på 0,6 pct. til 1416 kr.

A.P. Møller-Mærsks aktier er mandag begunstiget af løftede kursmål fra både Morgan Stanley og Deutsche Bank fra weekenden samt en oliepris i bedring. Over for magasinet Søfart understreger den nye chef for havnedivisionen APM Terminals desuden, at det fælles bedste for Mærsks transportaktiviteter kommer foran divisionens egen bundlinje. Mærsk B-aktien starter med at stige pct.

Danske Bank er også modtager af et øget kursmål. Det er schweiziske UBS, der sætter kursmålet op til 229 kr. fra 212 kr. med en uændret anbefaling ifølge Bloomberg. Bankaktien stiger 0,6 pct. til 243,70 kr. og overgås i C20 kun af Genmab og Jyske Bank.

Sidstnævnte er i fokus, når regnskabssæsonen kommer op i gear igen denne uge efter tæt på stilstand i uge 7. Tirsdag morgen er netop Silkeborg-banken - samt NKT Holding - blandt de regnskabsaktuelle selskaber. Mandag er derfor være sidste dag for investorerne at positionere sig op til.

Senere på ugen kommer der også tal fra C20-selskaberne som Genmab, ISS og William Demant.

Mandag gælder det to mindre aktier, Brdr. A&O Johansen og Jutlander Bank, som fremlægger sine endelige 2016-tal. Førstnævnte tror på et resultat på 130 til 140 mio. kr. før skat, mens Jutlander Bank ser 230 til 260 mio. kr. i primær indtjening.

Uden for C20 Cap er der også nyt til aktionærer i AaB, som allerede i sidste uge spidsede ører. Onsdag bekræftede fodboldklubben fra Aalborg, at angriberen Christian Bassogog måske ville blive solgt. Søndag blev det så bekræftet, at camerouneren fortsætter karrieren i Kina, og AaB venter en meget positiv regnskabseffekt, så 2017 giver et overskud på 15 mio. kr. før skat.

AaB-aktien steg knap 13 pct. frem mod weekenden, og oven på bekræftelsen lægger den yderligere 3 pct. til, så den nu står i 0,312 kr.

Mens det danske aktiemarked vender tilbage fra ferie, er der omvendt lukket på grund af helligdag i USA mandag. Derfor bliver markedet kun i ringe grad påvirket af amerikansk indflydelse ud på eftermiddagen.