Aktier: Revanche til C20 efter flere dage med fald

En sænket kreditvurdering til A.P. Møller-Mærsk er blandt højdepunkterne i den tidlige handel tirsdag, hvor det samlede danske aktiemarked går en smule frem efter en periode med fald.

Foto: ROBYN BECK. Mens bankerne ser ud til at være påvirket af spekulationer i forlængelse af det amerikanske præsidentvalg, så er A.P. Møller-Mærsk fortsat presset af de lave fragtrater inden for containertransport, og det har amerikanske Standard & Poor's bidt mærke i.
Læs mere
Fold sammen

Ved markedsåbning stiger det ledende C20 Cap-indeks med 0,4 pct. til indeks 943,53.

Dermed har eliteindekset taget første skridt mod at revanchere den tilbagegang, som har gjort sig gældende den seneste uges tid i forbindelse med og i kølvandet af det amerikanske præsidentvalg.

Valgsejren til Donald Trump har efterfølgende sat investorerne på noget af en opgave, da de har forsøgt at tyde, hvilke konsekvenser den kommende præsident i USA kommer til at have for de finansielle markeder.

- Donald Trumps valgsejr har medført et opadgående pres på renterne, og det har understøttet finansaktierne, som er blandt de aktier, som profiterer mest på stigende renter, noterer Handelsbanken i en skriftlig kommentar.

Tirsdag morgen falder renterne til gengæld på obligationsmarkederne, og det sætter sig i finansaktier som Danske Bank, Nordea og Jyske Bank, som falder med henholdsvis 0,6 pct. til 205,20 kr., 0,1 pct. til 72,70 kr. og 0,1 pct. til 309,70 kr.

MÆRSK STIGER TRODS SÆNKET KREDITVURDERING

Mens bankerne ser ud til at være påvirket af spekulationer i forlængelse af det amerikanske præsidentvalg, så er A.P. Møller-Mærsk fortsat presset af de lave fragtrater inden for containertransport, og det har amerikanske Standard & Poor's bidt mærke i.

Kreditvurderingsinstituttet har valgt at sænke sin kreditvurdering af konglomeratet til "BBB" fra "BBB+". Det sker, fordi S&P er bekymret for, at presset på markedet for containertransport til søs vil fortsætte, skriver shippingavisen Tradewinds. B-aktien hos A.P. Møller-Mærsk stiger dog med 0,7 pct. til 9030 kr.

Uden for C20 er der kommet regnskab for tredje kvartal fra DFDS, og rederiet har fundet plads til at opjustere sine forventninger til driftsresultatet på EBITDA-niveau, hvor der nu ses et resultat på 2525-2625 mio. kr. før særlige poster. Tidligere ventede DFDS et EBITDA-resultat på 2450-2600 mio. kr. før særlige poster.

På grund af valutaudsving og en negativ påvirkning af det svækkede britiske pund sænker rederiet til gengæld sine forventninger til omsætningsvæksten til 4 pct. mod tidligere 6 pct. DFDS stiger 0,7 pct. til 309,50 kr.

REGNSKABERNE FORTSÆTTER

Også IC Group er kommet med regnskab - dog for første kvartal. Modehuset har i den forbindelse nedjusteret forventningerne til 2016/17 til en overskudsgrad (EBIT-margin) på 8-9 pct. mod før cirka 9 pct. Prognosen om en omsætningsvækst målt i lokal valuta på mindst 6 pct. fastholdes. IC Group falder 4,2 pct. til 149,50 kr.

Derudover er Torm kommet med sit regnskab for tredje kvartal, hvor rederiet i samme forbindelse har nedjusteret forventningerne til 2016. Selskabet venter nu et driftsresultat (EBITDA) på 185-205 mio. dollar og et overskud før skat på 30-50 mio. dollar.

Tidligere ventede selskabet et driftsresultat (EBITDA) på mellem 210 og 250 mio. dollar og et overskud før skat på 50 til 90 mio. dollar. Torm falder 3,6 pct. til 53 kr.

Senere på tirsdagen kommer der regnskaber fra Topdanmark, Nordjyske Bank, Prime Office og Gabriel.