Aktier: Retningsløs handel inden BNP-opgørelse

De amerikanske aktier fortsatte den retningsløse handel på Wall Street torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Forvirringen om den nærmeste fremtids udvikling for såvel den amerikanske centralbanks rentepolitik, den græske balancegang på kanten af afgrunden, den efterhånden noget opslidende dollarstyrkelse og de mange udsving i råvarepriserne foruden et sæt forskelligrettede nøgletal satte sig præg på markedsudviklingen.

Samtidig skævede investorerne til fredagens vigtige BNP-opgørelse for første kvartal, hvor den første revidering af den hidtidige vækst på 0,2 pct. i kvartalet ventes at blive revideret ned til et vækstfald på 0,9 pct.

- Det er lidt mere af det samme, som vi har set igen og igen. Markedet er bekymret for, hvad der sker for Federal Reserve, og bekymret for, hvad der sker med Grækenland. Bland det så med den stærke dollar, og tilsæt lidt lave oliepriser, så er markedet totalt uforudsigeligt på dag-til-dag basis, siger markedsstrateg Karyn Cavanaugh fra Voya Investment Management i New York til Bloomberg News.

Torsdag endte med et fald i S&P 500-indekset på 0,1 pct. til 2120,79. De tunge aktier i Dow Jones lukkede 0,2 pct. lavere i 18.126,12, mens Nasdaq-indekset faldt 0,2 pct. til 5097,98 oven på onsdagens rekord.

Omsætningen var på normalniveau med 700 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens der blev omsat 1,7 mia. aktier på Nasdaq.

Inden dagens start var den ugentlige opgørelse over nytilmeldte ledige med til at sætte dagsordenen. Antallet skuffede en smule, da det viste 282.000 amerikanere førstegangsledige i sidste uge. Økonomerne havde ventet 270.000 nye ledige.

Til gengæld var der gode tal fra boligmarkedet efter en god times handel. Antallet af igangværende bolighandler i USA steg 3,4 pct. i april sammenlignet med måneden før, hvilket var en klart større fremgang end ventet, da økonomer havde estimeret en stigning på 0,9 pct.

På selskabssiden var der fokus på modetøjkoncernen Abercrombie & Fitch. Tøjkædens teen-fokuseret brand Hollister viste gode takter selskabet, der ellers har haft svært ved at gøre comeback. Abercrombie & Fitch steg 13,5 pct.

Også Ralph Lauren, der ud over modetøj også sælger parfumer, startede i positivt territorium. Storbanken Goldman Sachs løftede anbefalingen af aktien til "køb" fra "neutral", hvilket sendte Ralph Lauren op med 2,8 pct. i dagens løb.

Juvelerkæden Signet Jewelers, der er den største forhandler af Pandora-smykker i USA, leverede regnskab for første kvartal af regnskabsåret 2015/16. Signet øgede omsætningen ganske markant i kvartalet, men størstedelen af fremgangen skyldtes dog nyåbnede eller tilkøbte butikker. Bundlinjen udviklede sig til gengæld stort set som ventet.

Signet var glad for udviklingen, men investorerne delte ikke begejstringen, og aktien faldt 0,6 pct.

Fredag morgen ser det fortsat småsurt ud for Wall Street-papirerne, idet de amerikanske aktiefutures ligger med små fald på under 0,1 pct. i Asien.

/ritzau/FINANS