Aktier: Restaurantkæde i fokus i ventet flad åbning i USA

Futures peger på en flad åbning på det amerikanske aktiemarked tirsdag, efter at de store indeks på Wall Street mandag indledte ugen med beskedne fald. Der vil fra start være opmærksomhed på restaurantkæden Darden Restaurants efter et nydeligt kvartalsregnskab.

Foto: Christian Als

Det brede 500-indeks indikeres ifølge futuresmarkedet til at åbne marginale 0,02 pct. lavere, efter at det mandag lukkede med et minus på 0,3 pct. til 2161,20. De tunge aktier i Dow Jones faldt 0,3 pct. til 18.253,85, og Nasdaq-papirerne lukkede dagen godt 0,2 pct. lavere i til 5300,87.

Restaurantkæden Darden Restaurants, der blandt andet ejer Olive Garden og Longhorn Steakhouse-kæderne, kom før børsåbningen med regnskab for første kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Det skuffede en smule på salget, mens indtjeningen til gengæld var bedre end ventet.

Det sammenlignelige salg steg med 1,3 pct., hvor analytikerne havde estimeret en vækst på 1,4 pct. ifølge Bloomberg News. Den justerede indtjening per aktie er opgjort til 88 cent mod ventet 82 cent. I formarkedet er Dardens aktie ifølge The Street steget med 5,9 pct.

Dagen er blottet for amerikanske nøgletal, mens investorerne onsdag kan se frem til den månedlige private beskæftigelsesrapport fra ADP og tal for udviklingen i de amerikanske fabriksordrer.

Markedsdeltagerne kan så småt også begynde at forberede sig på en ny regnskabssæson med tal for tredje kvartal. I næste uge er der uofficiel åbning af regnskabssæsonen med tal fra aluminiumsproducenten Alcoa.

Alcoa er sædvanligvis først blandt de store til at komme med kvartalstal. Herefter tiltager strømmen af regnskaber i ugerne efter. Ifølge Bloomberg News estimerer analytikerne samlet set et fald på 1,5 pct. i indtjeningen hos selskaberne i S&P 500-indekset i tredje kvartal.