Aktier: Renteusikkerhed resulterer i fald på Wall Street

Det er med fald på de amerikanske aktiebørser, at der ringes ind for handlen på Wall Street tirsdag. Investorerne lader til dels at vurdere mandagens stigninger og dels udsigterne til, hvorvidt eller rettere hvornår det næste renteløft kan ventes at komme i år.

Læs mere
Fold sammen

De tre ledende amerikanske indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones åbner alle med fald.

Fra åbningen tirsdag falder det brede S&P 500-indeks med 0,7 pct. til 2143,70. Dow Jones ligger desuden 0,8 pct. lavere i 18.174,06, og Nasdaq-indekset dykker 0,5 pct. til 5185,2.

Hermed afløser tirsdagens fald mandagens løft til indeksene, der var det største i to måneder.

Volatiliteten kommer oven på en række forskelligt rettede udmeldinger fra medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Senest har medlem af centralbanken Lael Brainard tilskyndet til en forsigtig pengepolitisk tilgang. Og det har taget lidt af investorernes tro på, at der er en snarlig rentehævning på vej fra centralbanken.

- Den positive reaktion mandag var lidt for positiv. Og nu reagerer investorerne. Muligheden for et renteløft er ligesom Damokles' sværd, der hænger over markedet. Vi vil formodentlig se den volatilitet fremover, siger Christian Zogg, chefanalytiker i LLB Asset Management, til Bloomberg News med henvisning til et sværd, der ifølge græsk mytologi var hængt op i et hestehår over Damokles for at symbolisere livets omskiftelighed.

Data fra Bloomberg viser, at markedet nu ser en 22 pct. sandsynlighed for en rentestigning på den amerikanske centralbanks kommende møde i næste uge, mens muligheden for en renteforhøjelse på decembermødet nu regnes for at være 57 pct.

På selskabsfronten er der - modsat aktiemarkederne generelt - medgang til Intersil Corp., efter at Renesas Electronics Corp. er gået med til at købe chipproducenten for 3,2 mia. dollar.

En aktie i Intersil stiger med 8,9 pct. tirsdag.

/ritzau/FINANS