Aktier: Renteudsigter trak investorerne ud på sidespor

De amerikanske aktieinvestorer trak sig tilbage tirsdag, hvor udsigten til en renteforhøjelse igen blev luftet og samtidig understøttet af en overraskende høj forbrugertillid.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset lukkede med et minus på 0,2 pct. til 2176,12. De tunge aktier i Dow Jones faldt 0,3 pct. til 18.454,30, mens Nasdaq-papirerne sluttede dagen med et tab på 0,2 pct. i 5222,99.

Tirsdagens omsætning var dog langt fra imponerende, idet der blev gennemført 23 pct. færre handler end gennemsnittet over de seneste 20 dage. Det skyldtes blandt andet, at mange valgte at bilve på sidelinjen op til fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport.

- Vi står foran et par dage med meget træg handel, medmindre der sker en uventet begivenhed. Markedet vil fokusere på fredagens jobrapport og vurdere renteudsigterne. En stærk jobskabelse, som vi har set det de sidste par måneder, giver formentlig Fed plads til at hæve renten, for det virker som om, det er deres ønske, siger chefstrateg Peter Tuz fra Chase Investment Counsel Corp i Virginia til Bloomberg News.

Federal Reserves souschef Stanley Fischer sagde i Bloomberg TV tirsdag, at han ikke vil udelukke to renteforhøjelser inden årets udgang.

Tirsdagens økonomiske data viste en overraskede stigning i den amerikanske forbrugertillid i august. Tillidsindekset viste 101,1 mod 96,7 måneden før, og analytikernes estimerede værdi på 97,0.

Onsdag morgen ligger de asiatiske aktiemarkeder ganske blandet. De amerikanske futures falder samtidig op mod 0,1 pct.

KUN FINANS AFVEG FRA TRENDEN

Ni at de ti undergrupper i S&P 500 lukkede tirsdag med negative fortegn.

Værst gik det ud over forsyningsselskaberne med et tab på godt 1 pct. og de forbrugerrelaterede papirer, der trods en høj forbrugertillid mistede omkring 0,5 pct.

Til gengæld var der gevinst til finansaktierne, idet de seneste dages indikationer fra den amerikanske centralbank om forestående renteforhøjelser igen gav bankerne medvind.

Bank of America steg 2,2 pct. under en langt højere omsætning end normalt. Wells Fargo øgede også godt 2 pct., mens Citigroup og JPMorgan Chase steg omkring 1 pct. hver.

It-giganten Apple var i investorernes fokus, efter at EU-Kommissionen tirsdag fremlagde et skattesmæk til koncernen på 13 mia. euro. Det er Apples europæiske hovedkontor i Irland og den tilhørende lave skattebetaling i landet gennem mange år, som er stridspunktet. EU's eftersmæk bliver med stor sandsynlighed appelleret, men det kostede alligevel 0,8 pct. på aktiekursen.

Flyselskabet United Continental har hyret Scott Kirby fra det rivaliserende American Airlines som ny topchef. Det fik United Continental aktien til at stige 8,6 pct., mens American steg 2,4 pct.

Dagens store tabere var modetøjskoncernerne. Abercrombie & Fitch faldt 20 pct. efter en skuffende kvartalsrapport, der afslørede et reduceret salg i flagskibs-butikkerne, og G-III Apparel, der står bag mærker som Calvin Klein og Tommy Hilfiger, faldt mere end 20 pct. efter en nedjustering for såvel resultat- som salgsprognosen for resten af året.