Aktier: Renten presset en smule ned før nøgletal

Den toneangivende danske rente tager et lille fald fra handelsstart onsdag, efter at renten på statsobligationen med udløb i 2025 tirsdag steg 7 basispoint til 0,11 pct.

New York Stock Exchange Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE

Onsdag morgen falder renten med et enkelt basispoint til 0,10 pct.

Der er ikke ventet de store udsving i løbet af den tidlige handel, da investorerne ser frem mod en række nøgletal. I første omgang kommer der europæiske PMI-tal og herefter detailsalgsopgørelsen fra eurozonen.

Størst bevågenhed har dog nøgletallene fra den anden side af Atlanten. Den amerikanske beskæftigelsesrapport ADP for juli ligger klar kl. 13 dansk tid, og den kan give en indikation af, hvad de officielle tal for beskæftigelsen, der offentliggøres fredag, vil vise.

Markedet venter 170.000 nye job i ADP-rapporten ifølge Bloomberg, og en skuffelse kan sætte gang i et rentefald, vurderer Sydbank.

- Vi vil ikke udelukke, at tallet vil blive lavere grundet den lave økonomiske vækst. Holder det stik, kan det presse renterne ned, og så kan det svække dollaren, skriver banken i sin morgenrapport.

Et andet væsentligt nøgletal onsdag er det amerikanske ISM-indeks, der ligesom ADP-rapporten fremlægges ud på eftermiddagen dansk tid. Forventningsindekset steg mere end ventet i juni, men det er tvivlsomt, om indekset kan holde dampen oppe på baggrund af den lave økonomiske vækst i USA.

Der vil også komme PMI-tal fra USA i løbet af eftermiddagen.