Aktier: Rekordstime for Dow Jones står til at blive brudt

Rekordstimen i det amerikanske Dow Jones-indeks ser ud til at skulle blive brudt fredag, hvor futures peger på en negativ åbning i indekset i størrelsesordenen 0,5 pct.

Der vil var åbningen komme fokus blandt andet på Hewlett Packard Enterprise, der umiddelbart står til en større kursøretæve efter en nedjustering af forventningerne.

Torsdag steg Dow Jones-indekset 0,2 pct. til rekorden 20.810,32, hvilket var tiende dag i træk med rekord. Det er samtidig den længste serie af stigninger i mere end 30 år. S&P 500-indekset sluttede med en lille gevinst på under 1 point til 2363,81, mens Nasdaq-papirerne dykkede godt 0,4 pct. til 5835,51.

Aktien i varehuskæden J.C Penney vil komme i vælten efter nyheden om, at detailkæden vil lukke omkring 130-140 butikker i løbet af få måneder. Det blev oplyst i forbindelse med selskabets regnskab for fjerde kvartal, som med en indtjening per aktie på 64 cent var lidt bedre end ventet.

Aktien startede i formarkedet med at stige op til 3,8 pct., men stemningen er siden vendt, og aktien ligger nu til at falde 2 pct.

Hewlett Packard Enterprise falder i formarkedet desuden 8,5 pct. efter offentliggørelsen af sit regnskab for første kvartal efter amerikansk børslukketid torsdag. Omsætningen skuffede en smule og selskabet sænkede forventningerne til hele året.

Tøjkæden Gap var også regnskabsaktuel sent torsdag. Det estimerede resultat for 2017/2018 lå lidt under det ventede i markedet, og aktien falder i formarkedet 0,9 pct.

/ritzau/FINANS